Met de Smartwoning onderstreept Timpaan haar doelstelling van betaalbaar wonen voor iedereen. De Smartwoning brengt het kopen of huren van een ruime grondgebonden woning voor velen binnen handbereik.

Betaalbaar woningconcept

De Smartwoning is het betaalbare woningconcept van Timpaan. Het is de opvolger van de Timpaan Verandawoning. Van de Verandawoning zijn er in totaal ruim 500 door geheel Nederland gebouwd. En met succes! De Smartwoning is inmiddels ook al ruim 100 keer gerealiseerd en daarmee een beproefd concept, ideaal voor de groeiende groep een- en tweepersoonshuishoudens. De Smartwoningen zijn of worden inmiddels gerealiseerd in Ursem, De Kwakel, Aalsmeer, Heiloo, Hensbroek en Culemborg.

Timpaan ziet dat in de huidige woningmarkt de starters, ouderen en alleenstaanden vaak net tussen wal en schip vallen. Voor deze groep is het nu heel lastig om een geschikte maar ook betaalbare woning te vinden. De Smartwoning is speciaal voor deze groep ontwikkeld: maar liefst zes meter breed, met een glazen gevel en een veranda. Door de woningen slim te situeren rondom een hofje is er ook nog een fraaie, gedeelde buitenruimte die toch eigen voelt. Met efficiënt ruimtegebruik wordt bovendien een aantrekkelijke grondexploitatie gerealiseerd. Het gevelaanzicht, waar mogelijk richting zonzijde gericht, zorgt voor een optimale bezonning en veel lichtinval. De Smartwoning is klaar voor toekomst; gasloos wonen en vloerverwarming zorgen mede voor geriefelijk wooncomfort. En…de gemiddelde bouwtijd is zo’n 6 (!) maanden. Voor elke koper een fijn vooruitzicht.

De voordelen van de Smartwoning

  • Betaalbaar, ook voor starters, senioren en singles
  • Hoogwaardig wooncomfort & luxe uitstraling
  • Ideaal voor kleine huishoudens
  • Duurzaam wonen
  • Bouwtijd circa 6 maanden
  • Veel stedenbouwkundige inpassingen mogelijk

Meer informatie over de Smartwoning kun je vinden in de brochure (PDF).

Bekijk hieronder een video over de Smartwoningen in Aalsmeer:

Levensloopbestendige variant

Timpaan bemerkt dat in de huidige woningmarkt de ouderen vaak net tussen wal en schip vallen. Voor deze groep is het nu heel lastig om een geschikte maar ook betaalbare woning te vinden. De levensloopbestendige Smartwoning voldoet in deze behoefte. Deze variant speelt in op de wens van veel mensen om op de begane grond veel leefruimte te hebben, met een flexibele indeling.

Wil je meer weten?

Mail ons

Of bel 0232 001 600

Lees meer over onze thema's