Oostzijderpark, Zaandam

Oostzijderpark is een nieuwe stadswijk in Zaandam, met in de eerste fase 543 woningen. Totaal zullen binnen Oostzijderpark ca. 900 nieuwe woningen worden gebouwd.

Iedereen is welkom in Oostzijderpark

Oostzijderpark is goed bereikbaar door het NS-station Zaandam-Kogerveld en de uitvalswegen A7 en de A8 om de hoek. De nieuwe stadswijk krijgt autoluwe groene lanen en boulevards, collectieve tuinen en privéterrassen voor de huizen. Er komen woningen voor starters, jongeren, gezinnen en ouderen waarbij ca. 1/3 sociale woningbouw, 1/3 middel & vrije sector huur en 1/3 koopwoningen bedraagt. Geïnteresseerden die op de hoogte willen worden gehouden kunnen zich opgeven via www.oostzijderpark.nl

De bouwblokken Meiboom (24 koopappartementen in blok D) en de woontoren van MN (171 middeldure en vrije sector huurwoningen) zijn reeds in aanbouw. Damloper en Duindoorn (B en C) zijn in verkoop. Damloper en Duindoorn bestaan in totaal uit 171 woningen, waaronder 120 appartementen: 64 sociale huurappartementen voor de corporatie Parteon, 56 appartementen bestemd voor vrije sector huur voor Green. Er zijn 41 eengezinswoningen nu in verkoop, binnenkort volgen er 10 Betaalbare Koopwoningen Zaanstad (BKZ). Stedenbouwkundig bureau LAP is de ontwerper van het openbaar gebied en de buitenruimten en Just Architects is de architect van de bouwblokken.

Wil je meer weten?

Mail ons

Of bel 0232 001 600

Het leuke is dat het een echte stadswijk wordt. Alles is er dichtbij.

Toen Mireille (51) voor het eerst van project Oostzijderpark hoorde, wist ze het meteen: hier vind ik mijn toekomstige woning. Inmiddels is ze druk in de weer met moodboards voor haar droomwoning in deelfase Meiboom. “Het is zo leuk dat we onze eigen woning van begin af aan gebouwd zien worden."

Het plan

Er verrijst een gloednieuwe stadswijk in Zaandam: Oostzijderpark. De meeste Zaankanters weten wel waar het is, want zij voetbalden ooit op het Oostzijderveld. En over een paar jaar is het dé plek waar je heerlijk kunt wonen in een parkachtige omgeving. Met het centrum van Zaandam en de mooiste groene hotspots op steenworp afstand.

Wanneer je in Oostzijderpark komt wonen, heb je de rijkdom van een huis in de stad met de dynamiek die daarbij hoort. Maar dan in combinatie met groen en gezond wonen. Hier heb je echt nog de ruimte”, vertelt landschapsarchitect van Oostzijderpark Sander Lap. “Je bent in 25 minuten in Amsterdam, maar net zo snel vaar je met je bootje het open achterland in. We maken er een levendige, natuurrijke wijk van.

Groen

Oostzijderpark ligt vlakbij twee grote parken: Valdeursloot en het Burgemeester in ’t Veldpark. Met een bootje of op de fiets ben je zo bij recreatieplas Jagersveld en slechts een paar minuten verder lonkt het Hollandse polderlandschap. “Ook komen er collectieve tuinen. Samen met de groene boulevards en je eigen terrastuin heb je zo overal groen’, licht Sander Lap toe. Liever wat leven in de brouwerij? In het eerste woonveld A, dat nu al wordt gebouwd, komt horeca. En alle gezellige hotspots van Zaandam liggen op slechts een paar minuten fietsen.

Wil je meer weten? We komen graag met je in contact

Vergelijkbare projecten