Samenwerkingen

Onze samenwerkingen beslaan het gehele ontwikkelproces: van het bepalen van de eerste business case bij een acquisitie tot aan de inrichting van de keuken van de uiteindelijke bewoner.

Zo werkt Timpaan samen met Veneficus Real Estate (Houzr) uit Rotterdam. Zij ondersteunen Timpaan in het ontwikkelproces door de inzet van gedegen data-analyse. Voordat wij starten met een project toetsen wij eerst in Houzr of er überhaupt een haalbare business case in zit en waar er in de toekomst een woonbehoefte is. Het past binnen onze organisatie om op een innovatieve manier te ontwikkelen en alle relevante kennis in de markt tot ons te nemen.

Een mooi voorbeeld van een goede samenwerking om betaalbaar wonen mogelijk te maken is de samenwerking met Stichting OpMaat voor het product KoopStart. KoopStart is ontwikkeld om starters en doorstromers vanuit huurwoningen meer kans te geven op een eigen koopwoning. Om de doelgroep te bedienen geldt er een zelfbewoningsplicht en er geldt een inkomensgrens. Het product KoopStart hebben we succesvol ingezet in o.a. het project De Kleine Weelde in de Kwakel, Nieuw Meerzicht in Lisse en Reehof te Culemborg. Ook in toekomstige projecten zullen wij KoopStart blijven aanbieden.

Al enige jaren werken wij in onze projecten samen met Bruynzeel keukens. Bruynzeel keukens heeft betaalbare en gebruiksvriendelijke keukens in alle stijlen en werkt tijdens het bouwtraject samen met de aannemer. Alle details van het project zijn dus al bij hen bekend waardoor zij een gegarandeerd advies op maat kunnen geven.

De Rabobank is naast onze huisbankier onze partner in onze projecten waarbij aanstaande kopers gebruik kunnen maken om een gratis oriëntatiegesprek in te plannen en een financieringsverklaring te laten maken.

Maar ook na oplevering zorgen we met de juiste partnerships voor een hoge woonkwaliteit. In micro-dorp Cascade kunnen bewoners via de app van Area of People makkelijk met elkaar in contact treden, wat het gemeenschapsgevoel ten goede komt.

In 2022 zijn we een samenwerking aangegaan met OnzeAuto om in onze projecten het gebruik van elektrische deelauto's mogelijk te maken om zo duurzame mobiliteit verder te waarborgen.OnzeAuto helpt bewoners in wijken, buurten en gemeenten met elkaar auto's te delen op coöperatieve wijze, dus met en voor elkaar. 

Wil je meer weten?

Mail ons

Of bel 0232 001 600

Vaste bouwpartners

Ook in de realisatiefase heeft Timpaan vaste aannemers waar wij mee werken. Vastbouw is de vaste partner van Timpaan voor de bouw van Smartwoningen en vanaf de oprichting in 1983 onder andere actief met realiseren, onderhouden en beheren van gebouwen. Met behulp van de speciale prefab bouwmethode zijn de Smartwoningen binnen circa zes (!) maanden te realiseren. Naast het bouwen van Smartwoningen bouwt Vastbouw ook de duurzame villa's in het project BOSS in Almere. 

Met Bot Bouw vormt Timpaan de VOF Horizon Ontwikkeling. In deze samenwerking zijn al tal van projecten ontwikkeld en gebouwd, zoals De Hoef XL, Bergerveste en Bloemaert in Alkmaar. Ook het in aanbouw zijnde project Cascade midden in het centrum van Alkmaar wordt in samenwerking met Bot Bouw gerealiseerd.

AW groep is een belangrijke partner voor Timpaan op gebied van infra, civiel werk en groen & natuur. In veel van onze projecten voeren de verschillende divisies van de AW groep werkzaamheden voor ons uit. Zij verzorgen de aanleg en onderhoud van groen en groenprojecten, zij realliseren en onderhouden de inrichting van buitenruimten, saneringen, bouw- en woonrijp maken en het aanleggen van watergangen, bruggen en parkeerkelders. Ook zijn Timpaan en AW groep samen met een aantal andere partijen de founding partners van Circulair West.

Netwerken

Circulair West

Timpaan werkt samen met vaste ketenpartners, zodat wij onze kennis kunnen blijven delen en samen tot nog betere resultaten kunnen komen. Dit heeft onder andere geleid tot onze deelname in Circulair West, een samenwerkingsverband tussen lokale ondernemers die kennis delen over circulariteit en innovaties. Samen met onze partners in projecten leveren we zo een bijdrage aan de onderwerpen die wij belangrijk vinden.

KAN Bouwen

Om de ervaringen op het gebied van natuurinclusief ontwikkelen en bouwen zo goed mogelijk te kunnen delen, heeft Timpaan zich voorts aangesloten bij KAN. Wij zien dit platform als de ultieme kans om hierover in gesprek te gaan en samen te versnellen op het gebied van klimaatadaptief bouwen met de natuur.

Lees meer over onze thema's