Ontwikkelingsfase

De Heerlijkheid Curtis

De Heerlijkheid Curtis

Een ontwikkelcombinatie bestaande uit Timpaan en Trebbe heeft de tender gewonnen die door de Gemeente Heemskerk is uitgeschreven voor de locatie Eikenhof 2 met het plan De Heerlijkheid Curtis, dat bestaat uit 100 woningen in het groen. Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

Hofjes die samenleven

De naam verwijst naar de geschiedenis van Heemskerk. Een curtis is een oude term voor een woonvorm waarbij de bewoners zorgdragen voor het landschap. Met het samengaan van een aantal curtissen rond het jaar 1000 ontstond Heemskerk. Dit type woonvorm en het omliggende landschap hebben als inspiratie gediend voor het tenderteam. De Heerlijkheid Curtis bestaat uit vier woonclusters van circa 25 woningen, gesitueerd rondom collectieve binnentuinen. De bewoners van de zogenaamde curtissen delen gemeenschappelijke voorzieningen in de rest van het plangebied, waarvan slechts 15% wordt gebouwd. Het vele groen benadrukt de ligging van het projectgebied op een oude strandwal en maakt gebruik van bestaande hoogteverschillen en aanwezige rijke beplanting. Hierdoor ontstaat een natuurinclusief, biodivers en wateradaptief landschap.

De 100 woningen zijn zeer divers, van appartementen tot drielaagse woningen. In een van de clusters wordt een meergeneratiehof ontwikkeld, waarin starters, senioren en gezinnen samenleven. De toekomstige bewoners van De Heerlijkheid Curtis komen gemakkelijk met elkaar in contact en vinden meer sociale steun in hun directe woonomgeving.

De Heerlijkheid Curtis

Heemskerk

  • Hoekwoning, Appartement, Eengezinswoning, Rijwoning

Meld je aan