Park Overteylingen, Sassenheim

In Sassenheim in de gemeente Teylingen ontwikkelden Timpaan en Van Rhijn Bouw een prachtige nieuwbouwwijk. Het ontwerp sluit naadloos aan op de omgeving,  maar toch met een duidelijke eigen identiteit. In het ontwerp zijn  architectonische elementen van woningen in de omgeving gecombineerd met een moderne twist met details kenmerkend voor de bollenstreek.

Veelzijdige wijk

Woningbouwplan Park Overteylingen is een nieuwe eigentijdse woonwijk geworden met veel groen in de wijk zelf, grenzend aan agrarisch gebied. Het project bestaat uit 136 woningen, waaronder 26 sociale huurwoningen en 20 beneden-boven-woningen in de middenhuur. De overige 90 woningen zijn in de verkoop gegaan. Het plan bestaat uit verschillende woningtypen, zoals appartementen, woningen voor kleine huishoudens, eengezinswoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. Daarmee is het een veelzijdige wijk, die in de woningbehoefte van Sassenheim voorziet.

In de de nieuwe wijk  is een aansprekende klassieke bouwstijl toegepast maar toch met een duidelijk eigen identiteit. Het ontwerp is van de hand van KVDK architecten uit Noordwijk.

Duurzaam wonen in moderne dorpen

De gemeente Teylingen zet zich in voor een schone, veilige, groene en duurzame leefomgeving. Met de oplevering van deze woningen van Park Overteylingen sluit de gemeente aan op wat inwoners willen. Zo werkt de gemeente aan een betere doorstroming en verschillende typen woningen. Op deze manier wil de gemeente bereiken dat het prettig wonen is voor iedereen: voor ouderen en jongeren, voor ondernemers en kwetsbaren, voor gezinnen, alleenstaanden en spoedzoekers.

Duurzaamheid

De woningen zijn eigentijds en energiezuinig. De woningen zijn voorzien van uitstekende isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp zorgt voor een gasloze woning en de woningen zijn allen voorzien van vloerverwarming en gebalanceerde ventilatie. Daarnaast is gebruik gemaakt van onderhoudsarme materialen. Dit alles zorgt ervoor dat de woningen comfortabel zijn, zuinig in energieverbruik en weinig onderhoudskosten hebben.

Wil je meer weten?

Mail ons

Of bel 0232 001 600

Nieuwe wijk met eigen identiteit

Wil je meer weten? We komen graag met je in contact

Vergelijkbare projecten