Nieuw Meerzicht - Lisse

Lisse vormt het hart van de Bollenstreek en in Nieuw Meerzicht is het geweldig wonen en te leven.

Wonen in het hart van de bollenstreek

Nieuw Meerzicht is gerealiseerd tussen de Gasstraat en Kanaalstraat in Lisse en de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder. Een mooie, centrale plek met 60 woningen met voor elk wat wils. De woningen zijn dan ook heel divers. Van beneden-boven-woningen tot rijwoningen in verschillende prijsklassen en riante twee-onder-een-kapwoningen, tot een vrijstaande woning. Overal in de wijk geniet je van groen, rust, ruimte en vrijheid.

Wil je meer weten?

Mail ons

Of bel 0232 001 600

Van alles een beetje meer

Van alles een beetje meer

Met dank aan omwonenden en toekomstige bewoners, die mee mochten denken over hoe de wijk eruit moest gaan zien, is in Nieuw Meerzicht alles net even meer dan in een traditionele nieuwbouwwijk. Dat zorgt voor een samenhangend geheel met minder woningen dan in eerdere plannen, maar meer ruimte, meer kwaliteit, meer groen en een betere toegankelijkheid met voldoende parkeerplekken. Daardoor is Nieuw Meerzicht een echt Lissense wijk, maar wel met net dat beetje meer.

Duurzaam wonen

In Nieuw Meerzicht is veel aandacht geschonken aan comfortabele en duurzame energieoplossingen. De woningen zijn gasloos gebouwd. Er is gekozen voor vloerwarming (en koeling) met een individuele bodemwarmtepomp die het huis in de winter behaaglijk warm en in de zomer heerlijk koel houdt. De zonnepanelen op het dak van de woning beperken het energieverbruik aanzienlijk. Al deze maatregelen, in combinatie met de toegepaste hoogwaardige isolatiematerialen, zorgen er voor dat de (basis) woning energieneutraal is (EPC 0.0).

Woningtypen

  • 6 benedenwoningen met tuin. Deze woningen zijn bestemd voor senioren of minder validen. Deze woningen zijn 9,60 m. breed.
  • 12 bovenwoningen voor starters met balkon. Op de eerste verdieping is de woonkamer met keuken en balkon en op de 2e verdieping een slaapkamer en een badkamer. De breedte van deze woning is 4,80 m.
  • 7 rijwoningen met 2 slaapkamers op de eerste verdieping en een zolder. De woning is 4,80 meter breed en ongeveer 8,5 meter lang. De woning krijgt een vaste trap naar de zolder.
  • 6 rijwoningen met 3 slaapkamers op de eerste verdieping met een vaste trap loop je naar de ruime zolder op de 2de verdieping met een breedte van 5,40 meter en 5,70 meter.
  • 7 geschakelde twee-onder-een kapwoningen met een L-vormige woonkamer/ keuken en een woonoppervlakte van 159m2, verdeeld over 3 verdiepingen
  • 12 twee-onder-een kapwoningen, met een L-vormige woonkamer/ keuken en een woonoppervlakte van 159m2, verdeeld over 3 verdiepingen, met parkeren op eigen terrein en een riante zuid-tuin aan het water.
  • 5 statige dijkwoningen met een verhoogde plafond op ca. 3,3mtr. De met woonoppervlakten van 160m2 van de 3-laagse woning tot ca. 200m2, parkeren op eigen terrein. De woningen staan aan de dijk en hebben een prachtig uitzicht op de Ringvaart.
  • 4 riante kadewoningen van maar liefst 161 m2, parkeren op eigen terrein en een tuin aan de Ringvaart.
  • 1 vrijstaande woning met een en-suite indeling op de begane grond, een eigen garage en parkeren op eigen terrein. De woning heeft een riante badkamer, 4 slaapkamers, en een zolderkamer.

Voor een deel van de woningen,  van type P (Beneden-Boven woningen) en type M (rijwoningen), golden aanvullende eisen. Inschrijvers uit de gemeente hebben voorrang op deze woningen. Het gaat daarbij om inwoners van de Gemeente Lisse. Voordat er een definitieve toewijzing plaats kan vinden aan deze personen zal de inschrijving getoetst worden door de gemeente. De inschrijver moet woonachtig zijn in de gemeente en ingeschreven staan in administratie van de de gemeente (GBA). Er geldt daarnaast een maximum (gezamenlijke) inkomensgrens voor deze woningen.

De verkoop is eind 2019 gestart. De woningen zijn in 2021 opgeleverd.

Wil je meer weten? We komen graag met je in contact

Vergelijkbare projecten