Dorpshaven-Zuid Aalsmeer

In Aalsmeer centrum, tussen de Burgemeester Kasteleinweg (N201), Dorpsstraat, Lijnbaan en de Oosteinderweg, ontwikkelde Timpaan nieuwbouwproject Dorpshaven-Zuid.

Van startersappartement tot vrijstaande villa

Dorpshaven-Zuid bestaat uit 231 woningen: startersappartementen, appartementen in hogere prijsklasse, eengezinswoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. Kenmerkend voor de woningen en appartementen is, naast het hoogwaardige afwerkingsniveau, de ligging aan het water op zeer korte afstand van het centrum van Aalsmeer. Door de variatie aan woningontwerpen is een aantrekkelijke woonwijk ontstaan met een eigen karakter. Het project is door verschillende aannemers gerealiseerd: Slokker Bouw, Bot Bouw Groep en Thuis in Bouwen.

Architectuur

Het project is ontworpen door Van Manen Architecten uit Noordwijk. Gerben van Manen en Leen den Dulk tekenden voor Dorpshaven-Zuid waarbij hun voorliefde voor charmante vormgeving heel duidelijk zichtbaar is in de ontwerpen van zowel de woningen als de appartementen. “Bij Dorpshaven-Zuid is de woonomgeving heel belangrijk”, licht Gerben van Manen toe. “Doordat water overal is toegevoegd, is de woonomgeving heel ruim en open. Daarom hebben wij ons ook gericht op mooie ‘open’ woningen en appartementen die veel zicht bieden op de omgeving. Daarnaast is de woonomgeving opgezet als een besloten resort met slechts één toegangsweg voor auto’s. Dorpshaven-Zuid is daardoor een ‘eigen’ domein. Wij hebben een unieke en bijzonder mooie, rustige en stijlvolle omgeving gecreëerd met een ‘eigen’ sfeer die zich duidelijk onderscheidt.”

“Belangrijk bij de opzet van een dergelijke waterrijke woomomgeving is de beleving van het plan waarin men woont. Daarom hebben wij veel aandacht besteed aan de zonligging en hebben de appartementen mooie ruime terrassen waardoor bewoners optimaal van het uitzicht en de zon kunnen genieten.”

Wil je meer weten?

Mail ons

Of bel 0232 001 600

Bij Dorpshaven-Zuid is de woonomgeving heel belangrijk.

Stedenbouw

Stijlgroep landschap en stedelijke ruimte uit Rotterdam is een multidisciplinair ontwerpbureau dat zich toelegt op de ontwikkeling en inrichting van de leefomgeving. Zo ook voor Dorpshaven-Zuid, waar het groen, het water en alle onderdelen van de inrichting van het plan een heel belangrijk deel uitmaken van de leefomgeving.

Meer dan elf soorten bomen

Bomen zijn prominent aanwezig in het plan. U vindt er linden, beuken, essen, elzen maar ook berken, esdoorns en natuurlijk knotwilgen. Kortom een keur aan bomen die passen in de natuurlijke omgeving maar die door hun formaat, vorm en kleur ook een waardevolle toevoeging zijn voor het plan.

Wil je meer weten? We komen graag met je in contact

Vergelijkbare projecten