De Heemtuinen - Vlaardingen

Het nieuwbouwproject De Heemtuinen in Vlaardingen omvat 179 woningen. In het project combineren we op een unieke manier duurzaamheid en sociaal welzijn.

De Heemtuinen

Vlaardingen krijgt een geweldige nieuwe plek om te wonen, te leven en te beleven: De Heemtuinen. Een ongekend groen, duurzaam en divers nieuwbouwplan, waar al het goede van het leven samenkomt. Samen met de buurt, de gemeente, de ontwikkelaar en de toekomstige bewoners creëren we een onderscheidende en innovatieve woon- én droomplek die uniek is. Een groene wijk voor mens en dier. Betaalbaar, comfortabel, gezellig en aansprekend. In De Heemtuinen komt alles samen. Voor iedereen!

Het nieuwbouwproject De Heemtuinen in Vlaardingen omvat 179 woningen. . De Heemtuinen is een integraal duurzaamheidsplan: de ecologische waarden worden geoptimaliseerd, het is circulair, modulair, CO2-neutraal, Nul-Op-de-Meter en klimaatadaptief. Timpaan heeft het plan voorts vanuit de humane wijkgedachte ontwikkeld. Zo wordt het een groene wijk voor mensen èn dieren. Hiermee zet Timpaan een forse stap voorwaarts in het ontwikkelen, bouwen en wonen van morgen.

Dit doen wij zonder in te boeten op betaalbaarheid. De Heemtuinen maakt betaalbaar wonen voor een brede doelgroep mogelijk en zal voorzien in de grote woningbehoefte in Vlaardingen en de Rotterdamse regio. Van starters tot senioren, met grondgebonden woningen en appartementen. Wij geloven als Timpaan namelijk dat iedereen recht heeft op duurzaam en kwalitatief hoogstaand wonen.

Om de ervaringen te kunnen delen op het gebied van duurzaam en klimaat adaptief ontwikkelen en bouwen, trekken de Gemeente Vlaardingen en Timpaan gezamenlijk op. Beide partijen hebben zich tevens aangemeld bij het platform Klimaat adaptief bouwen met de natuur (KAN-Bouwen).

De combinatie bestaande uit Timpaan uit Hoofddorp en Heembouw uit Roelofarendsveen hebben samen met KAW architecten, LAP Landscape & Urban Design (landschap en stedenbouw), AW Groep (civiele engineering), Interegion Groep (tendermanagement) en DWA (installatie-advies) de tender gewonnen die de Gemeente Vlaardingen heeft uitgeschreven voor de locatie in Westwijk aan de Frank van Borselenstraat. Het plangebied grenst direct aan het Heempark. Meer informatie vind je op de projectwebsite: https://www.heemtuinen.nl/

Wil je meer weten?

Mail ons

Of bel 0232 001 600

Vergelijkbare projecten

BOSS in Almere

Lees meer