|

Timpaan en UBA krijgen groen licht voor 309 woningen Tuindorp Hillegom

Projectontwikkelaars Timpaan en UBA Projectontwikkeling, samenwerkend onder de naam VOF Sizo, hebben groen licht gekregen voor nieuwbouwplan Tuindorp Hillegom. Het bestemmingsplan is unaniem door de raad goedgekeurd. Naar verwachting start de verkoop in mei. Geïnteresseerden kunnen zich nu al op de website oriënteren op de woningen uit de eerste verkoopfase.

Betaalbare woningen

De eerste verkoopfase bestaat uit 105 woningen: 63 eengezinswoningen, 32 appartementen en 10 beneden- en bovenwoningen. Voor die laatste twee woningtypen geldt dat in 2019 de vrij-op-naam-prijzen vastgelegd zijn met de gemeente Hillegom. Deze prijzen worden geïndexeerd op de datum van start verkoop. Op de prijsgebonden koopwoningen zijn voorrangsregelingen en koopvoorwaarden van toepassing, zoals een maximale inkomensgrens en voorrang op basis van de huidige woonsituatie. Zo voorzien Timpaan en UBA in de behoefte aan woningen voor starters en doorstromers.

Groen als verbindende factor

Met het behoud van bestaande groenstructuren en het toevoegen van een sterke parkstrook wordt ecologie in het plan geïntegreerd. Groen is de verbindende factor in deze nieuwe wijk. Dit is goed voor de ecologie en gunstig ten aanzien van klimaatadaptie. Op de locatie komen 136 prijsgebonden koopwoningen (van 40 m2 t/m 100 m2 gebruiksoppervlak) en circa 146 eengezinskoopwoningen in de vrije sector. Ook worden er 26 appartementen in de sociale huursector gerealiseerd. Zowel de verkoop als de bouw wordt in meerdere fasen uitgevoerd.

Gewonnen tender

Het totale plan bestaat uit circa 309 woningen met een Tuindorps karakter, dat qua uitstraling goed past bij de bestaande en naastgelegen wijk Patrimonium. Het ontwerp is van FARO architecten. De ontwikkelaars wonnen in 2019 de openbare aanbesteding die de gemeente had uitgeschreven voor de herontwikkeling van circa 5,8 hectare grond op de voormalige sportvelden in Hillegom-Noord. De gemeente Hillegom heeft zich met de uitvraag gericht op betaalbare woningen, voor met name de Hillegommers zelf.

Meer informatie over Tuindorp Hillegom en de eerste verkoopfase is te vinden op www.tuindorp-hillegom.nl 

Terug naar nieuwsoverzicht