|

Timpaan en Intermaris tekenen voor 62 sociale huurappartementen in Rozenbuurt Zwaag

Vastgoed- en gebiedsontwikkelaar Timpaan en woningcorporatie Intermaris hebben een intentieovereenkomst getekend voor 62 appartementen bestemd voor sociale huur in nieuwbouwwijk Rozenbuurt in Zwaag. Het gebouw gaat De Ooijevaar heten en omvat 54 tweekamerappartementen en 8 driekamerappartementen met een woonoppervlakte van gemiddeld circa 50m2. Timpaan heeft De Ooijevaar ontwikkeld en het ontwerp is van de hand van GEO Architecten, die ook de rest van Rozenbuurt hebben ontworpen.

Cees Tip, directeur-bestuurder Intermaris: Dat zijn weer 62 energiezuinige appartementen erbij. Daar zijn we heel blij mee. Daarmee komen we dichterbij onze ambitie om voldoende passende woningen te bouwen voor de vele woningzoekenden in de regio. We zien ernaar uit om dit samen te doen met Timpaan.”

Ingeborg de Jong, directeur Timpaan: “We zijn verheugd dat we deze samenwerking aangaan met Intermaris. Het toevoegen van woningen voor alle doelgroepen in deze gebiedsontwikkeling past goed bij de missie van Timpaan: iedereen verdient een (t)huis. Wij willen betaalbaar wonen bereikbaar maken voor iedereen en samen met Intermaris maken we dat hier mogelijk.”

De appartementen worden erg energiezuinig met een energielabel A++, zonnepanelen en elk een eigen warmtepomp. In het appartementengebouw komt een gezamenlijke fietsenberging. Naar verwachting start de bouw in het vierde kwartaal van 2024.

Gebiedsontwikkeling Rozenbuurt

Rozenbuurt is een ontwikkeling van Timpaan en Scholtens Projecten. In totaal komen er circa 420 woningen en appartementen in Rozenbuurt. De bouw van de eerste woningen in de gebiedsontwikkeling is reeds gestart. Meer informatie: https://www.wonen-zwaag.nl

Terug naar nieuwsoverzicht