Ontwikkelingsfase

De Rolreder

De Rolreder

Op het voormalige gasfabriekterrein te Krommenie gaan Timpaan uit Hoofddorp en Bot Bouw uit Heerhugowaard, samenwerkend als VOF Horizon Ontwikkeling, aan de slag met de ontwikkeling van plan De Rolreder. Het ontwerp van architectenbureau VVKH uit Leiden kenmerkt zich door respect voor de historie van de locatie en door eengezinswoningen met de karakteristieke mansardekappen en een robuust appartementengebouw aan de Zuidervaartdijk. De architectuur van de nieuwe woningen sluit op deze manier mooi aan op de omgeving. Het project bestaat uit 50 woningen. Plan de Rolreder valt op door de stedenbouw, het wonen voor senioren en duurzaamheid.

Karakteristieke architectuur

Bij het ontwerp van de woningen is rekening gehouden met de architectuur van de Zuiderhoofdbuurt, met zijn typische mansardedaken voor de laagbouw en robuuste architectuur voor het appartementengebouw, in aansluiting op het industriële verleden van de locatie en de omgeving langs het water. De naam de Rolreder verwijst daar ook naar: rolreders hielden zich in het verleden bezig met de productie en verkoop van zeildoeken. Daarnaast is er in het plan een uitgekiend groenplan ontwikkeld voor de gemeenschappelijke buitenruimte, dat samen met de nieuwe bewoners en de omwonenden wordt uitgewerkt. En zo zal de Zuiderhoofdbuurt worden uitgebreid met 6 twee-onder-een kap woningen, 27 rijwoningen (koop en huur), 12 seniorenappartementen en 5 woningen op vrije kavels. Specifiek voor senioren bieden we wonen op maat: Gelijkvloerse appartementen, eengezinswoningen met uitbreidingsmogelijkheid tot patio of een ouderenverblijf in zelfbouw horen tot de opties. Voor de appartementen gaan we met de toekomstige eigenaren samen de woningen ontwerpen, starten we het verkoopproces vroegtijdig op en stellen we een gespecialiseerde begeleider aan voor de kopers.

Het team dat plan de Rolreder samen met de gemeente Zaanstad gaat uitwerken bestaat uit de VOF Horizon (Timpaan en Bot bouw), architectenbureau VVKH uit Leiden en civiele aannemer AW Groep uit Lisse.

De Rolreder

Krommenie

  • Hoekwoning, Appartement, Tussenwoning, 2-onder-1-kap, Eengezinswoning, Rijwoning

Meld je aan