Ontwikkelingsfase

Tuindorp Hillegom

Tuindorp Hillegom
Projectontwikkelaars Timpaan uit Hoofddorp en UBA Projectontwikkeling uit Uithoorn, samenwerkend onder de naam VOF SIZO Ontwikkeling, hebben vorig jaar de openbare aanbesteding gewonnen voor de herontwikkeling van de circa 5,8 hectare voormalige sportvelden in Hillegom-Noord. De gemeente Hillegom heeft zich met de uitvraag gericht op betaalbare woningen, met name voor de Hillegommers zelf.

Tuindorp Hillegom

Het plan bestaat uit circa 282 woningen met een Tuindorps karakter, dat qua uitstraling goed past bij de bestaande en naastgelegen wijk Patrimonium. Op de locatie komen 136 sociale koopwoningen (van 40 m2 t/m 100 m2 gebruiksoppervlak met v.o.n.-prijzen tussen de circa € 100.000,- en € 225.000,-, prijspeil 2019) en circa 146 eengezinskoopwoningen in de vrije sector. Zowel de verkoop als de bouw wordt in meerdere fasen uitgevoerd.
 
Wonen in een Tuindorp

Ons plan voor de voormalige SIZO sportvelden is geïnspireerd op en door de directe omgeving. We richten ons op versterking en benutting van de bestaande landschappelijke structuren en nemen het wijkje Patrimonium als inspiratie voor stedenbouw en architectuur.
Wij omarmen het gedachtegoed van het tuindorp voor Tuindorp Hillegom in zowel structuur, stedenbouwkundige opzet als architectuur en maken daarmee een moderne uitbreiding aan Patrimonium die de enclave meer robuustheid en kwaliteit geeft.

Planning
 

Goed nieuws, het college van Burgemeesters en Wethouders heeft een positief besluit genomen over het ontwerpbestemmingsplan. We verwachten dat tegen het einde van 2023 het bestemmingsplan definitief zal worden vastgesteld door de gemeenteraad. Deze stap is essentieel omdat het bestemmingsplan de kaders bepaalt voor de verdere uitontwikkeling van het gebied. Verder is het streven om de verkoop van de eerste fase van het project te lanceren in het tweede kwartaal van 2024.


Meld je nu aan om jouw wensen aan te geven alsmede op de hoogte gehouden te worden over de plannen van Timpaan en UBA op de voormalige sportvelden van Sizo.

Tuindorp Hillegom

Hillegom

  • Hoekwoning, Appartement, Tussenwoning, Maisonnette, Eengezinswoning
  • 40 - 125 m2 Wonen
  • 90 - 150 m3 Kavel
  • € 215.000,- tot € 595.000,- v.o.n.

Meld je aan