We bekijken een gebied vanuit de behoefte van de bewoners

Onze visie is dat gebouwen en wijken plekken moeten zijn waar ontmoeting centraal staat. Het moeten weer microdorpen worden

Elke gemeenschap heeft zijn eigen verhaal. Wij houden rekening met de identiteit en de historie van de bestaande omgeving op alle locaties waar wij ontwikkelen. Daarbij luisteren we naar de lokale bewoners en gebruikers. Wat vinden zij belangrijk? Timpaan levert innovatieve oplossingen die zorgen voor draagvlak. Op deze wijze dragen wij met onze projecten niet alleen bij aan prettig wonen, maar ook aan de vitaliteit van de leefomgeving.

Onze visie is dat bewoners van gebouwen en wijken elkaar makkelijk moeten kunnen vinden en helpen. Ontmoeting en sharing staan centraal. Dit doen we door on- en offline diensten te koppelen aan een gebouw of wijk die ontmoeting stimuleren of vereenvoudigen #excuusomteontmoeten. Bijvoorbeeld Cascade in Alkmaar, daar woon je mét en voor elkaar. Niets is fijner dan het gevoel dat je altijd bij iemand aan kunt kloppen. Een gebouw dat volledig vanuit bewonersperspectief is ontwikkeld. In gebouwen en wijken waar meer onderlinge interactie is voelt men zich meer thuis, is er meer woongeluk en meer gevoel van samenhorigheid. Hierdoor wordt er beter voor het gebouw of de wijk gezorgd en is zo’n omgeving gezonder in de meest brede zin van het woord.

In onderstaande video vertelt Ramon Reijners, Manager Ontwikkeling bij Timpaan, over hoe we dit in project Cascade te Alkmaar hebben aangepakt.