Innovatieve woonconcepten brengen woonkwaliteit binnen ieders bereik

De woningnood onder bijzondere groepen als starters, ouderen en kleine huishoudens is groot. Timpaan speelt met vernieuwende woonconcepten in op deze maatschappelijke behoefte en voorziet in de ontwikkeling van betaalbare woningen.

Kwalitatief hoogstaand wonen bereikbaar houden

We lezen en horen er iedere dag over: de krapte op de woningmarkt. In de Randstad is veel meer vraag dan aanbod. Met de huidige huizenprijzen wordt het steeds lastiger om een woning te kopen voor bijvoorbeeld alleenstaanden, kleine huishoudens of mensen met een krappe beurs. Vanuit een maatschappelijk betrokken achtergrond wil Timpaan een bijdrage leveren om een solide grondgebonden woning binnen ieders bereik te houden.

Dit kan onder meer omdat Timpaan als stichting opereert en geen winst hoeft uit te keren aan aandeelhouders. Deze structuur maakt het niet alleen mogelijk om meer te investeren in woonkwaliteit, maar biedt ook ruimte om woningen tegen een lageren kostprijs te bouwen. Maar ook door met slimme, innovatieve oplossingen kwalitatief hoogwaardige woonconcepten voor onze toekomstige bewoners te ontwikkelen.

Vernieuwende woningconcepten

Eerder leidde dit tot de Timpaan Verandawoning. Een woonconcept dat door zijn minimale diepte en modulaire opbouw uitermate flexibel is en relatief eenvoudig kan worden gerealiseerd. De Verandawoning is inmiddels op veel plaatsen in Nederland gerealiseerd en daarmee een referentie geworden in zijn segment. Recent is de Timpaan Verandawoning doorontwikkeld om te voldoen aan de vraag van deze tijd.

Met de groei van één- en tweepersoonshuishoudens wordt ook de vraag naar kleinere grondgebonden woningen groter. Timpaan ontwikkelde daartoe recent de Timpaan Smartwoning. De Timpaan Smartwoning is maar liefst zes meter breed, heeft een glazen gevel en een veranda. Door de woningen slim te situeren rondom een hofje is er ook nog een fraaie, gedeelde buitenruimte die toch eigen voelt. Met efficiënt ruimtegebruik wordt bovendien een aantrekkelijke grondexploitatie gerealiseerd.

Timpaan wil hoogwaardig wonen voor iedereen mogelijk maken. Innovatieve woonconcepten als de Timpaan Verandawoning en de Timpaan Smartwoning zorgen ervoor dat wonen in de Randstad en omringende gebieden haalbaar blijft zonder in te boeten op kwaliteit.