Wilgenhof – Woubrugge

Midden in het Groene Hart, in de gemeente Kaag en Braassem ontwikkelde Timpaan in samenwerking met Bolton uit Woerden 45 Timpaan Verandawoningen®, voor starters, doorstromers en senioren.
Het plan omvat zes woningtypen:12 eengezinswoningen (type A), 16 starterswoningen (type C & H), 5 geschakelde villa’s (type G), 12 levensloopbestendige woningen (type A, D en F).

De locatie 
Wilgenhof ligt tussen de Wilgenlaan, A. de Graaflaan en de Eikelaan. Een ongerept stukje Woubrugge dichtbij het water van het Braassemermeer en de Wijde Aa.
Het dorpse en groene karakter van Woubrugge wordt ook doorgezet in Wilgenhof, u vindt hier een besloten en parkachtige opzet met veel groen en water. Ook in de nabije omgeving kunt u volop genieten van de natuur en het water.

Stedenbouw en architectuurstijl
De stedenbouwkundige opzet van het plan is ontstaan vanuit de kwaliteiten van de locatie zelf. Een klein eilandje omringd door polderslootjes. Dit wordt versterkt door een enkele inrit voor het gehele wijkje. dat dit eilandgevoel versterkt. Het gehele plan bestaat uit een aantal varianten van de Timpaan Verandawoning®, waardoor de eenheid binnen het eiland gewaarborgd blijft.

De Timpaan Verandawoning® is een door patenten beschermd product. Daarvoor staat de ®, het ontwerp en het technische concept is geregistreerd en gepatenteerd. Met het origineel heeft u niet alleen een zeer comfortabele en doordachte woning maar ook een verantwoord en hoogwaardig huis dat zeer energiezuinig is en weinig onderhoud vergt.
Han Assink is de ontwerper van de Timpaan Verandawoning®. Een compacte maar toch zeer complete woning van hoge kwaliteit. Zonder een tuin maar mét een grote veranda. Een ideale oplossing voor starters of mensen die geen behoefte hebben aan een tuin. Bovendien vergroot je door de veranda de leefruimte. Want je kunt – ook wanneer het weer iets minder goed is- heerlijk van de gedeeltelijk overdekte ruimte genieten.

Stand van zaken
Alle woningen zijn verkocht. De woningen zijn in het derde kwartaal van 2015 opgeleverd.

Blijf op de hoogte van dit project door de Facebookpagina leuk te vinden: https://www.facebook.com/wilgenhofwoubrugge

45 woningen
Aannemer: Bolton Bouw
Architect: Han Assink – Timpaan