Exclusieve vrijstaande landhuizen omringd door groen en water

Timpaan ontwikkelt 17 vrijstaande landhuizen met garage in Amstelveen.

De locatie

Park Meerlanden ligt in het zeer landelijke gelegen deel van Amstelveen aan de Bankrasweg en ter hoogte van de Oostermeerweg 17. Midden in de historische polder op het bovenland aan de Amstel. Hier in de voormalige polder ‘Meerland’ worden binnenkort 17 riante, vrijstaande landhuizen gerealiseerd met woonoppervlakten variërend van circa 175 m²  tot 430 m²  en kavels met een oppervlakte van circa 380 m²  tot 1.225 m².

Stedenbouw

De woningen zijn ontwikkeld met inachtneming van de historische polderstructuur. De woningen staan op ruime kavels met rondom veel groen en water. Het wonen in Park Meerlanden biedt landelijke natuur en ruimte. De 17 landhuizen staan verdeeld over twee ‘wooneilanden’ op ruime kavels met rondom veel groen en water. Een groot gebied, midden tussen de woningen, zal als weiland worden ingericht en zorgt voor openheid in het landschap. De ‘zichtlijnen’ zorgen er voor dat vele landhuizen kunnen profiteren van mooie vergezichten. De rust en ruimte van een polder ervaart u dus daadwerkelijk. Park Meerlanden biedt ultiem wonen aan de rand van een magnifiek polderlandschap en alle rust in de Randstad.

Architectuurstijl

Voor de architectuur is gekozen voor woningen met een landschappelijke uitstraling in verschillende typen. Want alle 17 landhuizen zijn anders. Veel verschillende typen woningen met grote dakoverstekken en met een stapsgewijze opbouw naar 1 of 2 lagen met kap. Om de landschappelijke uitstraling te versterken worden bij veel kavels groene erfafscheidingen in de vorm van hagen en/of begroeide hekwerken toegepast.

Stand van zaken

In oktober 2008 is de bouwvergunning voor de 17 woningen onherroepelijk (definitief geworden). Alle villa’s en landhuizen zijn succesvol verkocht. De eerste woningen zijn eind 2011 opgeleverd. Op 23 mei 2012 is er een opleveringsfeest gehouden.

17 woningen
Aannemer: Bot & Van der Ham
Architect: Zeelenberg Architectuur