Nieuw Westveen, Reeuwijk-Brug

Herontwikkeling voormalige scholenlocaties

De locatie

De locatie in Reeuwijk-Brug bestaat uit de herontwikkeling van een tweetal scholenlocaties aan de Van Staverenstraat en de Mesdagstraat in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.
 
Programma Nieuw Westveen

In opdracht van Woningbouwvereniging Reeuwijk heeft Timpaan een appartementengebouw met 23 sociale huurwoningen voor senioren gerealiseerd. Naast het appartementengebouw voor Woningbouwvereniging Reeuwijk, zitten er nog 31 grondgebonden koopwoningen in verschillende prijscategorieën en 22 nieuwe huurappartementen voor senioren in het plan.

Binnen het plan worden 22 rijwoningen ontwikkeld. Aan de Mesdagstraat zullen 2 blokken rijwoningen worden ontwikkeld. Een blok van 6 eengezinswoningen aan het water met woonoppervlaktes van ca. 110 m2. Daarnaast een blok met 7 grotere eengezinswoningen van ca. 127 m2 woonoppervlakte met diepe achtertuinen op het zuiden.

Naast het appartementengebouw aan de Van Staverenstraat zijn eveneens 9 eengezinswoningen van ca. 127 m2 woonoppervlakte gerealiseerd. Ook zijn er 6 twee-onder-een-kapwoningen en 3 vrijstaande woningen gerealiseerd. Deze woningen zijn aanzienlijk groter qua woon- en kaveloppervlakte en beschikken allen standaard over een garage welke ook als extra woonoppervlakte aan de woonkamer kan worden toegevoegd. Alle achtertuinen zijn bij deze woningen op het zuiden gericht en liggen aan het water.

Duurzaamheid
Op verzoek van de gemeente wordt extra aandacht besteed aan duurzaamheid en gezondheid. Zo zullen 3 vrijstaande woningen en 6 twee-onder-een-kapwoningen standaard worden voorzien van PV panelen waardoor deze woningen een EPC hebben van ca. 0,4. De ontwikkelaar zal ook verschillende interessante duurzaamheidspakketten optioneel aanbieden voor alle koopwoningen. Voor oplevering zijn bovendien alle woningen in het project middels infraroodcamera en rooktesten gecontroleerd zodat er zich geen isolatie- en geluidslekken meer in de woningen bevinden.

Stand van zaken

In juni 2014 is het project in verkoop gegaan. Eind 2015 zijn alle woningen opgeleverd.

Facebook
Blijf op de hoogte van het project Nieuw Westveen door de Facebookpagina te “liken”: https://www.facebook.com/NieuwWestveen

31 woningen
Aannemer: Vergeer Bouw BV