Heerhugowaard, de stad van kansen
Prachtig ingeklemd tussen water en een lint van groen is Nieuw Waard gerealiseerd. Een nieuw stukje Heerhugowaard, de stad van kansen! De woningen van fase 3 zijn gasloos uitgevoerd met een bodemwarmtepomp met aardsonde, waar de koper eigenaar van is geworden. Op de installatie zit 5 jaar garantie en onderhoud. Daarnaast zijn de woningen voorzien van vloerverwarming, drielaagsglas en PV-panelen op de daken. De woningen hebben een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0.

De wijk in de wijk
Nieuw Waard is een rustige en min of meer besloten woonomgeving met een geheel eigen en authentieke sfeer. De woonstrook biedt een gevarieerd woningaanbod wat betreft grootte en koopsom. Zowel gezinnen, één- en tweepersoonshuishoudens en senioren kunnen zich hier thuis voelen.

Locatie
Nieuw Waard is aan de rand van Heerhugowaard gelegen in de wijk Butterhuizen. Met voorzieningen en een supermarkt in de wijk en in naastgelegen woonwijk Stad van de Zon. Winkelcentrum Middenwaard is binnen 10 minuten aan te fietsen en de aansluiting op de provinciale weg N242 is binnen 5 autominuten te bereiken waar vanuit goede verbindingen zijn naar het noorden en de Randstad. Het nieuwe recreatiegebied Park van Luna, ook gelegen in de Stad van de Zon, is op loopafstand van Nieuw Waard. Alkmaar, met haar mooie historische binnenstad, ligt op enkele kilometers van de woonlocatie en de kust is slechts circa 12 kilometer verwijderd.
Het project is gesitueerd op een mooie lange strook, ingesloten tussen de straten ‘Zwarte Dolfijn’ en ‘Keizerfazant’ aan de noordoostzijde en de straat ‘Velduil’ aan de zuidwestzijde. De straat ‘Gibbon’ deelt de strook grond in tweeën.

Algemeen
Het project bestaat uit 98 woningen, verdeeld over diverse typen: vrijstaande-, twee-onder-één-kap-, comfort-, eengezins- en verandawoningen. Het project is in 3 fasen gerealiseerd.
Tussen de nieuwbouwwoningen van Nieuw Waard en de bestaande woningen aan de ‘Velduil’ is een parkachtige groene strook aangelegd. De bestaande watergang is verbreed tussen de woningen van Nieuw Waard en de bestaande woningen aan ‘Zwarte Dolfijn’ en ‘Keizerfazant’, waarbij kleine natuurlijke eilandjes zijn gerealiseerd.