Op het terrein van een voormalig graanbedrijf in Beinsdorp ontwikkelde Timpaan Het Graanhuis, een kleinschalige woonwijk. Beinsdorp is een kleine kern binnen de gemeente Haarlemmermeer en ligt op korte afstand van Hillegom en nabij de plaatsen Hoofddorp en Nieuw-Vennep. De woningen zijn gerealiseerd op de hoek van de Venneperweg met de Hillegommerdijk, en aan de andere zijde grenzend aan de weilanden en een bos.

Het plan omvat 41 woningen in diverse prijsklassen waaronder 10 twee onder een kap woningen, 11 rijwoningen en 20 Timpaan Veranda starterswoningen.

De twee-onder-een-kapwoningen en de rijwoningen zijn ontworpen door architect Maarten Engel. De Timpaan Verandawoning® is een eigen ontwikkeling.

De woningen worden gekenmerkt door hun bijzondere kapvorm en de variatie in typen woningen zorgen voor een gevarieerd straatbeeld. Een belangrijke eis vanuit welstand was de synergie met de bestaande omgeving. De woningen hebben allemaal rode daken, een verwijzing naar de woningen aan de Venneperweg. De Venneperweg bestaat met name uit kleine woningen veelal opgebouwd uit 1 laag met rode kap. De woningen zijn energiezuinig en er is gekozen voor onderhoudsvriendelijke materialen.

Start verkoop: zomer 2007.

Start bouw: zomer 2008.

Oplevering: zomer 2009.

Aannemer: Regiobouw Haarlemmermeer
Architect: Engel Architecten – Timpaan
Makelaar: Heemborgh Makelaars – Koppers Makelaardij