In één van de uitbreidingswijken van Nieuw Vennep heeft vof Jacobswoud (Slokker Vastgoed en Timpaan) 200 koopwoningen onder de naam Canada gerealiseerd. De Canada woningen zijn verdeeld in 6 typen: 60 eengezinswoningen (Oak), 5 villa’s (Aspen), 26 twee-onder-een-kapwoningen (Maple), 56 rijwoningen (Pine), 9 rijwoningen (Willow) en 44 rijwoningen (Crescent). Voor de Woonmaatschappij (nu Ymere) zijn er 80 sociale huurwoningen ontwikkeld.

Canada

Getsewoud Canada biedt stijlvolle woningen met een uniek karakter in een parkachtige omgeving. Een gezamenlijke ontwikkeling van circa 250 koopwoningen voor een gevarieerde doelgroep met 120 sociale huurwoningen, diverse praktijkwoningen, mindervalidewoningen en speciale jongerenwoningen. De woningen die in Getsewoud Canada zijn gerealiseerd hebben een soms Canadese uitstraling en een heel gevarieerd straatprofiel door de verschillende kleuren gevels en detailleringen.

Crescent

De Crescent-woningen zijn onderverdeeld in twee cirkeldelen, gesitueerd rondom het Winterpark. Centraal in de ontwikkeling hiervan staat een geïntegreerde oplossing voor de overgang tussen het openbare park en het privégebied van de woningen, een optimale oriëntatie van de tuinen en woningen en een statige uitstraling van de woningen rondom het park. In het plan bestaat een natuurlijke scheiding tussen het openbare park en het privégebied. De woonlaag op de eerste verdieping zorgt voor privacy en verzekert de woningen van uitzicht over het park. De grote glasvlakken in de woningen zorgen voor een optimale lichttoetreding en uitzicht op het winterpark.

Oplevering: december 2003 – december 2004.

280 woningen
Aannemer: Slokker Bouw
Architect: Inbo Architecten – Erik van Egeraath Architecten