Volop woonvariatie!

In opdracht van De Veense Poort Vastgoed BV ontwikkelde Timpaan het nieuwbouwplan De Veense Poort. Gesitueerd aan de westkant van Veenendaal, vlakbij de Rondweg-West. In totaal zijn hier circa 250 woningen gerealiseerd in verschillende fases, waaronder diverse types grondgebonden woningen zoals Verandawoningen en eengezinswoningen, en appartementen.

De locatie

Kleine zandruggen, opduikingen in het veen zijn bepalend geweest voor de eerste wegen waarlangs Veenendaal ontwikkeld is. Het lint de Nieuweweg, aan de oostzijde van het plangebied, is nog steeds een belangrijk structuurelement in het stedelijk gebied van Veenendaal.

De Veense Poort is goed bereikbaar. Door de centrale ligging in Nederland met toegang tot belangrijke hoofdwegen is Veenendaal uitstekend bereikbaar. Via de vlakbij gelegen Rondweg-West bent u snel op de A12 en binnen een half uur in Utrecht of Arnhem. Binnen de stad is de fiets de meest logische vervoerskeus. Vanuit De Veense Poort is het via de Nieuweweg ca. 10 minuten fietsen naar het centrum. De wijk komt midden in een levendig gebied in Veenendaal, met winkels, restaurants en gemengde bedrijven aan onder andere de Nieuweweg.

Stedenbouw en architectuur

Het plan is gebaseerd rondom de Noord Zuidligging van de originele Eerste Melmseweg, parallel aan de Nieuweweg. Via de Nieuweweg zal het plangebied ontsloten worden. Het plan omvat grondgebonden woningen aan en om de Eerste Melmseweg. Dit worden meerdere varianten van de Timpaan Verandawoning. Aan de Noordzijde van het gebied staat een appartementengebouw van 6 woonlagen. Dit appartementengebouw vormt tevens de buffer tussen de nieuwe groene wijk en Rondweg-West. Door een kleine hoekverdraaiing toe te passen ontstaat er een groene wig in het plangebied, ingevuld als speelveld.
Door binnen de verschillende typologieën van bebouwing dezelfde kleuren en materialen toe te passen, ontstaat er een sterke samenhang tussen de verschillende gebouwen. Het natuurlijke kleur- en materiaalgebruik (baksteen en glas) zorgt voor een harmonieuze afstemming tussen bebouwing en de relatie met de groene omgeving.

De Verandawoning is een compacte maar toch zeer complete woning van hoge kwaliteit, en met minimaal 75 vierkante meter gebruiksoppervlak en 2 slaapkamers. Daarnaast zijn deze woningen gebouwd in verschillende configuraties, bestemd voor verschillende doelgroepen. Aan de Noordelijke rand van het plangebied zijn er verschillende appartementen gerealiseerd met oppervlaktes van circa 71m2 tot 102m2.

Het project is in verschillende fases opgeleverd.