Fase 1A bestond uit 24 woningen, verdeeld over drie woningtypes:

– 7 eengezinswoningen
– 9 drie-onder-één-kapwoningen
– 8 twee-onder-één-kapwoningen

De tweede fase in De Tuinen van Ursem bestond uit acht starterswoningen, uit het concept de Smartwoning van Timpaan. Het concept de Smartwoning is bedacht om kwalitatief hoogstaand wonen mogelijk te maken en bereikbaar te houden voor iedereen.

Doordat de woningen rug-aan-rug gesitueerd zijn, wordt er effectief met de grondoppervlakte omgegaan. De Smartwoningen zijn maar liefst zes meter breed en hebben 2 verdiepingen. Op de begane grond bevindt zich een technische ruimte, toilet en de woonkamer met open keuken. Op de verdieping is er, naast ruimte voor de wasmachine en droger, een badkamer en grote slaapkamer. De voorgevel bestaat voor een groot deel uit glas, waardoor je vanuit beide verdiepingen een prachtig breed uitzicht hebt. De Smartwoningen zijn ca. 68 m2 groot.

Locatie

De ligging van fase 1B is langs de nieuwe weg De Tuinderij. Aan de andere zijde van De Tuinderij is fase 1A gesitueerd. In het plan wordt door de gemeente, in samenspraak met de bewoners, het openbaar gebied ontwikkeld op het perceel aan de overzijde van de Tuinderij.