24 Smartwoningen De Kleine Weelde

Heerlijk en duurzaam wonen aan de rand van Uithoorn en de Kwakel? In een groene en waterrijke omgeving met prachtig uitzicht? Dat kan in De Kleine Weelde; een groene enclave tussen de Vuurlijn en de Iepenlaan aan de westzijde van Uithoorn/De Kwakel. Timpaan ontwikkelt hier verspreid over deze enclave een drietal kavels (A, B en C) met diverse innovatieve woningtypes, waarvan de 20 woningen van kavels A en B in een andere fase in verkoop zijn gegaan.

De Smartwoningen van Veld C zijn door Timpaan ontwikkelde markante rug-aan-rugwoningen die ideaal zijn voor starters, senioren en andere kleine huishoudens. Gesitueerd in de groene omgeving van het voormalige kassengebied. Omringd door de karakteristieke sloten en weilanden. Met ruim baan voor heerlijk vrij wonen. De prijzen variëren van € 199.900,- tot € 240.000,- vrij op naam.

De verkoop van kavel C, met daarin 24 Smartwoningen, is gestart in mei 2020. Inschrijvers uit de Gemeente Uithoorn hebben voorrang op de woningen van de Kleine Weelde veld C. Voordat er een definitieve toewijzing plaatsvindt aan deze personen wordt de inschrijving getoetst door de gemeente. De inschrijver moet woonachtig zijn in de gemeente en ingeschreven staan in de administratie van de gemeente (GBA).

 

Smartwoningen by Timpaan: Comfortabel & betaalbaar woonplezier

De Smartwoning is het nieuwe, verbeterde woningconcept van Timpaan. Met de nieuwe Smartwoningen zet Timpaan een verbeterde versie van de Verandawoning in de markt. Er zijn al meer dan 500 prachtige Verandawoningen in Nederland gebouwd. Timpaan volgt nieuwe ontwikkelingen omtrent duurzaamheid en betaalbaarheid op de voet. De Smartwoningen zijn kwalitatief nog beter, qua duurzaamheid voorbereid op de toekomst en… heel goed betaalbaar voor de grote groep eenpersoonshuishoudens in Nederland. Daarmee onderstreept Timpaan ook haar doelstelling van betaalbaar wonen voor iedereen. Ben je single, starter of senior? Of heb je wat minder te besteden? De Smartwoning brengt het kopen van een grondgebonden woning met tuin(tje) voor velen binnen handbereik.

Doordat de woningen rug-aan-rug gesitueerd zijn, wordt er effectief met de grondoppervlakte omgegaan. De Smartwoningen zijn maar liefst 6 meter breed en hebben 2 verdiepingen. Op de begane grond bevindt zich een technische ruimte, toilet en de woonkamer met open keuken. Op de verdieping is er, naast ruimte voor de wasmachine en droger, een badkamer en grote slaapkamer. De voorgevel bestaat voor een groot deel uit glas, waardoor je vanuit beide verdiepingen een prachtig breed uitzicht hebt. De Smartwoningen worden ca. 68 m2 groot. De bouw van de 24 Smartwoningen duurt circa 6 à 7 maanden.

 

Lagere energielasten én extra lenen

De Smartwoningen hebben allemaal een EPC van 0. De EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) geeft aan hoe energiezuinig een nieuwbouwwoning is. Deze waarde wordt berekend aan de hand van bouwkundige en installatietechnische gegevens. Hoe lager de waarde, des te beter is de energieprestatie. De afgelopen jaren is de toegestane EPC gedaald van 0,8 naar 0,6 en inmiddels al naar 0,4. De komende jaren zal de EPC verder aangescherpt worden. De Smartwoning is dus goed voorbereid op de toekomst!

Dat betekent dat jouw energielasten een stuk lager zijn dan bij een bestaande woning. Een groot voordeel is ook dat je extra kunt lenen voor deze duurzame woning! De woningen worden ‘all-electric’ uitgevoerd: er komt geen gasaansluiting. Met behulp van een bodemwarmtepomp en vloerverwarming wordt jouw woning niet alleen verwarmd, maar in de zomer ook gekoeld! De bodemwarmtepomp kan zowel gekocht als gehuurd worden.