8 betaalbare Timpaan Verandawoningen voor starters

In Zegveld (gemeente Woerden) naast Tennisvereniging Miland ontwikkelde Timpaan in opdracht van woningcorporatie SWW (na fusie in 2011 met GroenrandWonen en Westhoek Wonen nu GroenWest) uit Woerden 8 betaalbare Timpaan Verandawoningen® voor starters. Het SWW heeft deze woningen met Koopgarant korting verkocht en de woningen zullen gedurende 25 jaar beschikbaar gehouden worden voor de doelgroep.

De starterswoningen staan in een voormalig moerasbos naast de tennisvereniging Zegveld. De woningen staan enkel in een rij met een ruime voortuin en aan de achterzijde veranda’s op het zuidoosten aan een verbreedde watergang en met uitzicht over het prachtige Groene Hart. De woningen hebben een diepte van maar liefst 9 meter.

Indeling woningen

In de hal bevindt zich de meterkast met daarvoor ruimte voor een garderobe. Daarnaast is een apart toilet. Na de hal komt u de woonkamer binnen waar u de open trap naar de verdieping treft. In de woonkamer kunt u via twee openslaande deuren naar een veranda van 3,5 meter diep. Op de veranda is een praktische bergkast voor tuinmeubilair etc. Aan de voorzijde van de woning bevindt zich de open keuken.

Via de trap komt u boven in de gang. Aan de achterzijde bevindt zich de slaapkamer met achter de knieschotten bergruimte. Aan de voorzijde is een extra kamer die bijvoorbeeld kan dienen als studeer- of logeerkamer. Hier bevindt zich ook de technische ruimte. Tussen deze kamers bevindt zich de badkamer. Op de verdieping is nog een vliering voor extra opbergmogelijkheden.

Start verkoop: tweede kwartaal 2010.

Start bouw: 22 september 2010.

Oplevering: 24 juni 2011.

8 woningen
Aannemer: Goudriaan-Jongerius
Architect: Han Assink – Timpaan