Nieuwbouwproject De Bloemaert wordt gerealiseerd op de plek van het voormalige assurantiekantoor Rooker aan de Bloemaertlaan in de wijk De Hoef in Alkmaar. Hier realiseert VOF Horizon Ontwikkeling tien grondgebonden eengezinswoningen en zes appartementen. Het ontwerp voor het project sluit aan op de woningen die onlangs zijn gebouwd in deze wijk, bij De Hoef XL. Het project is in april 2021 in verkoop gegaan. Alle bouwnummers zijn verkocht.

De tien ruime eengezinswoningen (bouwnummers 1 t/m 5 en 8 t/m 12) hebben drie volwaardige woonlagen en beschikken standaard al over vier grote slaapkamers. Optioneel is zelfs een vijfde slaapkamer mogelijk. Er zijn volop mogelijkheden om een mooie thuiswerkplek te creëren. De eengezinswoningen beschikken over een achtertuin met berging.

De zes appartementen (bouwnummers 6, 7 en 13 t/m 16) hebben aan de voorzijde een eigen buitenruimte in de vorm van een inpandig terras of balkon. De appartementen hebben zicht op de historisch herkenbare molen en de Houtvaart waar zomers recreatief waterverkeer te zien is.

Iedere woning beschikt over één of twee eigen parkeerplaatsen in het groene achtergebied.

VOF Horizon Ontwikkeling is een samenwerkingsverband van Timpaan uit Hoofddorp en Bot Bouw uit Heerhugowaard. In deze samenwerking zijn eerder in deze wijk de voormalige schoollocaties aan de Jan de Heemstraat en Bergerweg herontwikkeld en de plannen Hoevervaart, Hoef XL en Bergerveste gerealiseerd.