Dahliahof – Hoofddorp

Algemeen
In de wijk Toolenburg Oost ontwikkelde Timpaan op een inbreilocatie aan de Hoofdweg 23 woningen. Het programma van het nieuwbouwplan is zeer divers en gericht op verschillende doelgroepen. Het plan bestaat uit 6 vrijstaande woningen, 6 twee-onder-één-kap woningen en 11 (starters-) appartementen.

Locatie
De locatie is gelegen op de hoek van de Henriëtte Roland Holstlaan en de Hoofdweg westzijde. Er stonden bij de locatie al twee woningen aan de Hoofdweg (817 en 821). De nieuwe woningen zijn gerealiseerd op het terrein achter deze woningen. De straatnaam is het Klaasje Bogaard-Slingerhof.

Stedenbouw en architectuurstijl
De opzet van de nieuwe wijk sluit goed aan bij de bestaande omgeving, waarbij de bestaande straten worden doorgezet. De vrijstaande woningen en de twee-onder-één-kap woningen vinden aansluiting op de bestaande vrijstaande woningen en twee-onder-één-kap woningen in de Elisa van Calcarstraat. Deze woningtypologie is doorgezet en zorgt daardoor voor een helder en rustig straatbeeld.
Het wijkje ontleent zijn identiteit sterk aan de gekozen dakvorm. De lessenaarsdaken, in combinatie met het gebruik van baksteen in een ton-sur-ton kleurschakering, geven elke woning een duidelijke individuele uitstraling. De gekozen materialen en kleuren van het appartementengebouw matchen met de eengezinswoningen en de omgeving.

Stand van zaken

Alle woningen en appartementen van project Dahliahof zijn verkocht. Aannemer IBB Kondor is in het vierde kwartaal van 2014 gestart met de bouw van de woningen en appartementen.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van het project Dahliahof door ons op te volgen op Twitter: https://twitter.com/#!/DahliahofNL en te liken op Facebook: https://www.facebook.com/Dahliahof

23 woningen
Aannemer: IBB Kondor
Architect: Engel Architecten