Luxe appartementen & penthouses met parkeerplaats(en)

Concerto is een prachtige nieuwe woonomgeving aan de rand van de wijk Toolenburg te Hoofddorp, grenzend aan de Hoofdvaart. De drie appartementengebouwen liggen op het zonnige zuidwesten in een parkachtige omgeving en bieden een magnifiek vrij uitzicht.

Locatie

De locatie van Concerto is zeer markant dichtbij één van de drie beroemde Calatrava-bruggen, genaamd “Luit”, in de Haarlemmermeer. De brug wordt internationaal gezien als een architectonisch meesterwerk waarbij vorm, kleur en techniek een opmerkelijk samenspel vormen. Deze brug geeft de locatie extra allure, net als het onder architectuur aangelegde park dat zich voor de appartementengebouwen bevindt. De drie gebouwen van Concerto omarmen als het ware het park en vormen samen met het park en de brug een prachtige drie-eenheid. Het geeft de locatie een opmerkelijke uitstraling.

Meest ideale zonligging

Vrijwel alle appartementen hebben een royale buitenruimte, gericht op het zonnige zuidoosten en/of het zuidwesten. Een ideale ligging waardoor de bewoners optimaal van de zon kunnen genieten en waardoor het zonlicht ook mooi de living van de appartementen binnenvalt middels de vrijwel plafondhoge glazen puiten. Hierdoor zijn de appartementen heerlijk licht hetgeen bijdraagt aan de warme sfeer en een behaaglijk woonklimaat. Dankzij de glazen balustraden van de terrassen en de hoge glazen puien is er vanuit het appartement een uitstekend zicht op de omgeving. Niet alleen overdag, maar ook ’s avonds.

Heerlijk uit de wind

De ligging van de terrassen op het zuidoosten wordt extra aantrekkelijk gemaakt door enkele verschuifbare glazen panelen die op de rand van de terrassen zijn aangebracht. De bewoner kan de panelen naar eigen wens verschuiven waardoor zij de wind op het terras kunnen toelaten of juist kunnen tegenhouden. Doordat een ieder de panelen individueel kan verschuiven, ontstaat er een mooi afwisselend gevelbeeld.

Start verkoop: 6 mei 2006.

Start bouw: eind 2007.

Oplevering: begin 2009.

92 woningen
Architect: Roeleveld Sikkes