12 stijlvolle stadswoningen en 34 luxe appartementen

De locatie
Prachtige ligging in het Blaeustraatkwartier, op ca. één kilometer wandelafstand van het centrum van Alkmaar. Hier vindt u het prachtige historische hart van de stad met een gevarieerd winkelaanbod, cafeetjes, restaurants en culturele uitgaansgelegenheden.
De locatie ligt tussen de Bergerweg en de Van der Lijnstraat in Alkmaar.
De wijk, ook wel bekend als het Blaeustraatkwartier, is van oudsher een zeer gewilde woonomgeving en heeft een ideale ligging nabij alle voorzieningen.

Stedenbouw en architectuurstijl
BergerVeste is een project met 12 stijlvolle stadswoningen en 34 luxe appartementen die rond een hof zijn gesitueerd en die volledig aansluit op de bestaande bebouwing. De parkeerplaatsen voor de stadswoningen bevinden zich in het hof.
Een ruime opzet met brede straten, groenperken, volwassen bomen en de 30-er jaren bebouwing geven dit gebied een rijke en sfeervolle aanblik. Het is een woonomgeving met allure die zich duidelijk onderscheidt van reguliere nieuwbouwwijken.

12 stijlvolle stadswoningen
De woningen kenmerken zich door de rijke 30-jaren architectuur en de zorgvuldige detaillering en hebben een woonoppervlakte van ca. 141-151 m2.
De 12 woningen bestaan uit twee blokken. Het eerste blok bevat 4 woningen, het tweede blok 8 woningen. De zuid georiënteerde achtertuinen zjin ca. 9 meter diep; tevens hebben de woningen een voortuin en enkele hoekwoningen beschikken over een kleine zijtuin.
Van de 12 woningen beschikken 7 woningen ieder over 2 parkeerplaatsen en 5 woningen ieder over 1 parkeerplaats.

34 luxe en comfortabele appartementen
De 34 appartementen van BergerVeste zijn gesitueerd in een laag en breed appartementengebouw, gesitueerd op het zonnige zuiden. Door de scheiding met de groenstrook woont u rustig maar heeft u wel een mooi zicht op de omgeving.
Het betreft een luxueus en fraai appartementengebouw met twee entrees en een ondergrondse kelder met bergingen en parkeerplaatsen.
De appartementen variëren in oppervlakte van ca. 81 tot 169 m2. Alle appartementen hebben ruime en zonnig gelegen terrassen / balkons met oppervlakten van ca. 13 tot 45 m2. De strakke vormgeving sluit volledig aan op de bestaande bebouwing langs de Bergerweg. De gevels worden uitgevoerd in een mooi warmrode baksteen in overeenstemming met de woningen binnen het plan.

Kwaliteit bouw en optimale isolatie
Voor de bouw wordt uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. u merkt dit o.a. aan de fraaie afwerking van de algemene ruimten, de liften, de goed verlichte stallingsgarage en natuurlijk de afwerking van de appartementen zelf.
Het gebouw en de appartementen zelf zijn dan ook optimaal geïsoleerd.

Stand van zaken
In april 2014 is aannemer Bot Bouw gestart met de bouw van het project, waarvan inmiddels 100% is verkocht. De stadswoningen zijn in april 2015 opgeleverd.

Bekijk hier de animatie van dit project: http://www.youtube.com/watch?v=FYfZHWiSjws

48 woningen
Aannemer: Bot Bouwgroep
Architect: Van Manen