Op vrijdag 12 november is de oplevering van het nieuwbouwproject Duinvliet te Velsen-Noord gevierd in het bijzijn van wethouder Floor Bal van de Gemeente Velsen. Het project bestaat uit 45 woningen: zes twee-onder-een-kapwoningen bestemd voor de verkoop en 39 appartementen bestemd voor de verhuur. Namens ontwikkelaar Timpaan sprak directeur Ingeborg de Jong. De aannemer van het project is KBK Bouwgroep, de architect is Roy Gelders.

Wethouder wonen Floor Bal: “Ik zet mij ervoor in dat iedereen in Velsen fijn kan wonen. Dat is met Duinvliet enorm goed gelukt, op deze mooie plek in Velsen-Noord. Alle complimenten voor Timpaan. Niet alleen voor de hoogwaardige woningen die hier gerealiseerd zijn, ook voor de ambitieuze manier waarop. Timpaan wist het project in een goed tempo voor elkaar te krijgen, binnen vier jaar. Met veel aandacht voor groen, voor klimaatbestendigheid en voor energiezuinig, dus ‘toekomstproof’ wonen. Ik word hier blij van en de bewoners die hier straks wonen, ongetwijfeld ook.”

Duurzaam wonen in Velsen-Noord

De woningen hebben een warmtepomp, zonnepanelen en goede isolatie zoals hoogwaardig isolerend glas. De warmtepomp is aangesloten op lussen die door de bodem gaan waar water doorheen loopt dat verwarmd wordt door de bodemwarmte. In de zomer werkt het systeem andersom: de warmte wordt afgevoerd naar de bodem waardoor de lussen afkoelen en er weer koeler water door de woning stroomt. Door het toepassen van een warmtepomp is er geen gasaansluiting nodig.

Daarnaast wordt in het project hittestress tegengegaan en is de flora en fauna zo veel mogelijk behouden. De grote bomen die op het terrein stonden worden gecompenseerd door groen dat geplaatst is in de directe omgeving. Timpaan doneert daarnaast een haag en leilinden voor in de voortuin voor de zes koopwoningen. Dit is naast een bijdrage aan een duurzame leefomgeving, ook nog eens een aanwinst voor de uitstraling aan de Duinvlietstraat.