Bodegraven, 12 september 2016

Veel belangstelling voor koopwoningen Nieuw Weideveld te Bodegraven

Vrijdag 9 september heeft projectontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout de verkoopmanifestatie gehouden van 43 koopwoningen uit de eerste fase van gebiedsontwikkeling Nieuw Weideveld te Bodegraven. Tijdens de Najaarsmarkt hebben circa 300 geïnteresseerden de projectbrochure, prijslijst en het inschrijfformulier opgehaald op het kantoor van Drieman Garantiemakelaars Bodegraven. Uniek aan de verkoopmanifestatie was de mogelijkheid om deel te nemen aan één van de inspiratiesessies met interieurdesigner Victor Meuwissen. Victor ontwierp in opdracht van BAM Woningbouw voor elke verdieping verschillende indelingen gebaseerd op eigentijdse leefwijzen. De woningen kunnen bovendien compleet woonklaar opgeleverd worden aan de hand van een viertal woonsferen. In totaal namen meer dan 120 mensen deel aan deze inspiratiesessies.

De eerste fase in Nieuw Weidveld bestaat uit 43 betaalbare en duurzame woningen in een stijlvolle jaren ’30 architectuur. Projectontwikkelaar Timpaan is hiervoor de samenwerking aangegaan met BAM Woningbouw die de woningen gaat bouwen. In de eerste fase komen 8 verschillende typen woningen: starterswoningen, 3 verschillende typen rijwoningen, kleine en grote twee-onder-een-kapwoningen, levensloopbestendige geschakelde woningen en vrijstaande woningen. Op verzoek van de gemeente worden alle woningen van het type Zeer Energiezuinige Nieuwbouw (ZEN) met een EPC van 0,3 en zijn de vrijstaande woningen van het type Nul op de Meter (NOM) met een EPC van -0,2.

De inschrijvingstermijn van deze fase sluit op maandag 19 september om 12 uur. Geïnteresseerden kunnen tot die tijd nog de brochure, prijslijst en inschrijfformulier ophalen bij Drieman Garantiemakelaars Bodegraven of digitaal opvragen via www.nieuw-weideveld.nl om mee te doen aan de inschrijving. Timpaan verwacht in het eerste kwartaal van 2017 te starten met de bouw van deze woningen en in het derde kwartaal alle 43 woningen op te leveren. Aansluitend wordt gestart met de tweede fase met circa 47 koopwoningen.

Voor de aankomende bouwfase van woonwijk Weideveld heeft de gemeente vorig jaar een marktconsultatie gehouden. Er is een aantal ontwikkelaars/bouwers uitgenodigd met de vraag een nieuw plan te maken voor de invulling van 4 van de 8 woonvelden in Weideveld met woningen waaraan behoefte is bij de toekomstige bewoners van Weideveld. Het voorstel van projectontwikkelaar Timpaan is in juni vorig jaar op basis van onder andere een nieuw stedenbouwkundig plan, programmavisie en gegarandeerde grondopbrengsten voor de gemeente als beste uit de bus gekomen. De uitwerking daarvan in een nieuw flexibel bestemmingsplan met uitgebreid beeldkwaliteitsplan en nieuw stedenbouwkundig plan is inmiddels afgerond.

Nieuw Weideveld wordt een groene kindvriendelijke wijk met noord-zuid georiënteerde woonstraten en oost-west georiënteerde groenstructuren, waarmee de wijk aansluit bij de ernaast gelegen velden en het nieuwe Limespark. Het groen komt daardoor direct bij de woningen te liggen. Ideaal voor de gezinnen in Weideveld: groen voor de deur, alle voorzieningen nabij en in verbinding met het buitengebied.