VOF Horizon Ontwikkeling, een samenwerking van Timpaan en Bot Bouw, heeft onlangs een evenement georganiseerd voor de kopers van nieuwbouwproject Cascade Alkmaar. Cascade wordt een echt micro-dorp waar iedereen welkom is en waar je heerlijk kunt wonen. Het gebouw krijgt de grootste groene gevel van Alkmaar en omvat 87 appartementen en studio’s. Het is een plek waar je niet alleen voor jezelf leeft, maar waar je ook eens omkijkt naar de buren. Het echte dorpse gevoel, maar dan in en om het gebouw. Micro dus, maar vooral: heel gezellig. Dit werd ook op het evenement uitgedragen.

Naast de kopers van de 87 appartementen waren alle projectpartners aanwezig. Joan Ronner van Area of People gaf een presentatie over de Cascade-app, waarin je snel de bewoners elkaar snel kunnen appen en bereiken. Bijvoorbeeld als je ziet dat iemand zijn sleutel in een fiets heeft laten zitten of om af te spreken voor een borrel op het gezamenlijke dakterras. Ook is er een community coach, die bereikbaar is via de app. Deze online omgeving moet de offline ontmoeting mogelijk maken en stimuleren. Om hier al een voorschot op te nemen gingen de kopers bij het evenement op de foto om zo een smoelenboek te maken per verdieping van het gebouw.

Ingeborg de Jong, algemeen directeur van Timpaan, en Ramon Reijnders, Manager Ontwikkeling van Timpaan, gaven namens VOF Horizon Ontwikkeling presentaties over het ontwikkelconcept achter het gebouw. Het makelaarsteam, bestaande uit Magneet Makelaars en VLIEG Makelaars Alkmaar, overhandigden aan de bewoners een cheque voor de eerste Cascade-borrel. Tot slot was er een Bruynzeel-quiz, waarbij een Quooker te winnen was. De kopers van bouwnummer 7 waren de gelukkige winnaars!

Cascade kon rekenen op veel belangstelling en is 100% verkocht. Meer informatie over het project is te vinden op de projectwebsite: https://www.cascadealkmaar.nl/