Op 15 juli hebben Nabil Omari, Hoofd Grondzaken & Gebiedsontwikkeling van Syntrus Achmea Real Estate & Finance en Ingeborg de Jong, algemeen directeur van gebiedsontwikkelaar Timpaan de koopovereenkomst gesloten voor 50 bouwrijpe kavels ten behoeve van middeldure huurwoningen.

De ondertekening van deze koopovereenkomst volgt op de vorige week getekende raamovereenkomst tussen gemeente Bodegraven-Reeuwijk en Timpaan. Timpaan is in juni vorig jaar geselecteerd als gebiedsontwikkelaar van de woonvelden 4, 5, 7 en 8 en ontwikkelt in totaal 140 woningen waarvan 90 koopwoningen. Syntrus Achmea RE&F neemt de ontwikkeling van de 50 huurwoningen zelf ter handen.

Syntrus Achmea RE&F voegt de bouwkavels toe aan het Achmea Dutch Value Added Partnership (ADVARP). Dit grondfonds heeft een portefeuille van 427 miljoen euro en telt 13 participanten, merendeels Nederlandse pensioenfondsen.

“Met ons grondfonds kunnen we al in een vroegtijdig stadium aan interessante locaties voor woningen komen”, zegt Onno Hoff, director Fundmanagement Vastgoed bij Syntrus Achmea RE&F. “Wij verwachten in Bodegraven een goed direct rendement uit de huurstroom en ook een prima waardeontwikkeling op langere termijn. Daarmee is het een uitstekende belegging voor onze institutionele opdrachtgevers.”

De bouw van de huurwoningen wordt de komende periode uitgezet en Syntrus Achmea R&F verwacht dat eind 2017 de oplevering plaatsvindt. Timpaan bereidt momenteel de verkoop voor van de eerste fase met 43 koopwoningen. De verkoop van deze woningen vindt plaats op vrijdag 9 september tijdens de Najaarsmarkt van Bodegraven.