De Smartwoning is het nieuwe, betaalbare woningconcept van Timpaan. Het concept spreekt een groeiende groep één- en tweepersoonshuishoudens aan, waaronder starters en senioren. Het kopen van een grondgebonden woning komt met het concept voor velen binnen handbereik, ook voor singles of mensen die minder te besteden hebben.

Betaalbare kwaliteit

De Timpaan Smartwoning is een betaalbare, kwalitatief hoogwaardige woning. De woning is maar liefst 6 meter breed, heeft een glazen gevel, een veranda en een groot dakoverstek. Daarnaast heeft de woning standaard een EPC van 0 en is in de toekomst om te vormen naar nul-op-de-meter (NOM).

Provada

Op 31 mei heeft Han Assink, commercieel directeur van Timpaan en de bedenker van de Timpaan Smartwoning, tijdens de jaarlijkse vastgoedbeurs de Provada het concept onder grote belangstelling gepresenteerd. Ook de stand van Timpaan was uitgevoerd als Smartwoning, om geïnteresseerden een eerste indruk te geven van de woning.

Efficiënt ruimtegebruik: hoge grondopbrengst en tóch betaalbaar

De woningen kunnen worden gegroepeerd rond een gemeenschappelijk binnengebied, zoals een hofje, zonder dat dit negatieve gevolgen heeft voor de grondexploitatie. Het zeer efficiënte ruimtegebruik en de hoge woningdichtheid zorgen voor een aantrekkelijke grondexploitatie waardoor een hoge grondwaarde en een lage verkoopprijs mogelijk is. Dat maakt het Smartconcept interessant voor veel locaties.

De Timpaan Smartwoningen worden naar verwachting dit jaar in projecten in Heiloo en Ursem in verkoop gebracht.