Deze week hebben projectontwikkelaar Oostzijderpark BV (een samenwerking tussen Timpaan en Ontwikkeladviseur) en Heddes Bouw & Ontwikkeling de bouwteamovereenkomst getekend voor Blok F van gebiedsontwikkeling Oostzijderpark te Zaandam. Namens Timpaan tekende directeur Ingeborg de Jong, namens Ontwikkeladviseur directeuren Theo Decnop en Jethro van Veen, namens Heddes directeur Niels Doodeman.

Blok F bestaat uit 73 appartementen bestemd voor de sociale huur. Het gaat om studio’s en twee-kamer-appartementen. In het blok komen circa 18 à 20 ‘Kamers met Kansen’. Deze appartementen worden beschikbaar gesteld aan jongeren die na een zorgvraag of moeilijke thuissituatie (weer) op eigen benen gaan staan. Zij krijgen daarbij extra ondersteuning.

Blok F wordt een duurzaam gebouw dat gebruik maakt van modules van Ursem Modulaire Bouwsystemen. In het ontwerp van het gebouw gaat bijzondere aandacht uit naar het creëren van gezamenlijke plekken waarop de bewoners elkaar kunnen ontmoeten, zoals een dakterras en een wasruimte. Het blok ligt op een prachtige locatie binnen Oostzijderpark, in de toekomstige parkstrook die dwars door de gebiedsontwikkeling loopt. De architect van Blok F is RU + PA (rudy uytenhaak + partners architecten).

De bouw van Blok F start naar verwachting na de zomer van 2022. Momenteel zijn de ontwikkelende partijen nog in gesprek over welke partij de appartementen gaat verhuren. Hierover wordt in een later stadium meer informatie over bekendgemaakt.

Gebiedsontwikkeling Oostzijderpark

In gebiedsontwikkeling Oostzijderpark worden circa 543 woningen ontwikkeld. Timpaan en Ontwikkeladviseur BV zijn gezamenlijk de ontwikkelende partijen. De nieuwe stadswijk krijgt autoluwe groene lanen en boulevards, collectieve tuinen en terrastuinen voor alle huizen. Er komen woningen voor starters, jonge gezinnen, ouderen en alles wat ertussen zit. Deelfase de Meiboom is nu in verkoop: www.meiboom-zaandam.nl

Meer informatie over Oostzijderpark: www.oostzijderpark.nl

Oostzijderpark Blok F ondertekening Heddes