Gebiedsontwikkeling vindt doorgang en krijgt direct kleur

Timpaan, Ontwikkeladviseur en de gemeente Zaanstad ondertekenden op vrijdag 15 februari jl. de koopovereenkomst voor 380 woningen in het gebied Oostzijderveld. Een centraal gelegen gebied: dichtbij natuur en water, het centrum van Zaandam en bij OV-knooppunten. Namens Timpaan tekende algemeen directeur Ingeborg de Jong, namens Ontwikkeladviseur Jethro van Veen en Theo Decnop en namens de gemeente wethouder Natasja Groothuismink. Ook gedeputeerde Joke Geldhof van de provincie Noord-Holland was aanwezig.

De ontwikkeling van dit gebied is een grote stap. De Kogerveldwijk is aan het groeien en op termijn komen er 2.000 tot misschien wel 2.500 woningen bij. Oostzijderpark draagt daar flink aan bij. De ondertekening van de koopovereenkomst van de grond is daarom een belangrijke mijlpaal: de eerste fase van de ontwikkeling wordt daarmee in gang gezet. De bouw start naar verwachting eind 2019.

Wethouder Natasja Groothuismink: ‘De ontwikkeling van dit gebied is een grote mijlpaal en past bij de Zaanse ambities. De Kogerveldwijk is aan het groeien en we zijn blij met deze stap.’ Directeur van Timpaan, Ingeborg de Jong: ‘Oostzijderpark past goed bij één van onze ambities: gebiedsontwikkeling op maat. Goed luisteren naar de samenleving, klanten en bewoners is voor ons vanzelfsprekend.’

Verschillende soorten woningen

Op de voormalige sportvelden kunnen straks verschillende typen woningzoekers terecht. Starters, gezinnen en ouderen. Van de woningen die in de eerste fase gebouwd worden, is ongeveer 20% bestemd voor sociale huur. Iets minder dan de helft is bestemd voor de verkoop.

MAAK.Zaanstad

In de uitgangspunten is onder meer gelet op de samenhang tussen de plannen in de eerste fase en tweede fase van het Oostzijderveld en op toekomstige ontwikkelingen in de rest van de Kogerveldwijk. De ontwikkeling van het voormalige VVZ-terrein loopt namelijk vooruit op het gebiedsperspectief dat in het kader van MAAK.Zaanstad voor de hele Kogerveldwijk wordt opgesteld. De ontwikkeling van Oostzijderpark draagt bij aan de ambities op gebied van duurzaamheid, woningbouw en kwaliteit van MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, ondernemers, organisaties en gebiedseigenaren te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een veilige stad is, waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren.

Kleur de buurt

Op de bouwlocatie van gebiedsontwikkeling Oostzijderpark staan tientallen bouwhekken die niet bepaald een vrolijk beeld schetsen. Dat gaat veranderen. Vrijdag 15 februari is naast de ondertekening, direct ook het startschot gegeven voor een prijsvraag. Kinderen uit de omgeving worden uitgedaagd om een tekening te maken voor op deze hekken op doeken van 3,5 bij 2 meter groot! Een vakjury onder leiding van een bestuurder van de gemeente Zaanstad beoordeelt de doeken en zal op 29 maart 2019 de prijs uitreiken aan de winnende inzending. De winnaar ontvangt € 1.500,- om te besteden aan een goed initiatief voor de buurt. Met deze prijsvraag wordt juist de jeugd gevraagd wat ze bij dit gebied verwachten en hopen. Op het doek laten ze zien wat hun ideale woonwijk zou zijn. Meedoen aan de actie? Ga naar www.oostzijderpark.nl/kleuren voor meer informatie.

Meer informatie over de ontwikkeling is te vinden op de projectwebsite: www.oostzijderpark.nl