Rijsenhout, 8 april 2016

Op vrijdag 8 april heeft wethouder Paulus Jansen van de gemeente Utrecht de eerste sleutel uitgereikt aan een van de kopers van een starterswoning in nieuwbouwproject Slingerak in De Meern. Het project in de wijk Langerak bestaat uit 28 Timpaan Verandawoningen voor starters, 8 geschakelde stadsvilla’s en 1 monumentale villa aan de Zandweg.

Wethouder Paulus Jansen: ‘De Verandawoning van Timpaan biedt bijzonder veel kwaliteit tegen een zeer betaalbare prijs. Het is een mooi duurzaam woningbouwconcept met ruime verhoogde veranda’s en grote overstekken wat goed bij De Meern past. Kopers krijgen heel veel huis voor hun centjes. Vandaar dat de woningen destijds ook zo snel verkocht zijn’.

Bij de ontwikkeling heeft Timpaan extra aandacht besteed aan gezondheid, wooncomfort en duurzaamheid. Koppen VastGoed is ingeschakeld om vanaf ontwerp tot en met de oplevering te monitoren dat de woningen luchtdicht en functioneel gebouwd worden. Tijdens de uitvoering en voor de oplevering is dat getoetst waardoor er gezonde en laag energie vragende woningen zijn opgeleverd.

De Timpaan Verandawoning is een eigen concept van de stichting Timpaan. De 8 stadsvilla’s en de monumentale villa zijn naar een ontwerp van Maarten Engel van Engel Architecten uit Hilversum. Vergeer Bouw uit Reeuwijk is verantwoordelijk voor zowel de civiele werkzaamheden als de realisatie van de woningen.