230 woningen voor diverse doelgroepen

Dorpshaven-Zuid is een wijk nabij het centrum van Aalsmeer, gelegen aan het water. In een periode van 10 jaar – dus ook tijdens de crisis – zijn hier 230 woningen verrezen, voor zeer uiteenlopende doelgroepen. Zo zijn er startersappartementen, appartementen in hogere prijsklasse, eengezinswoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen gerealiseerd. Door de variatie aan woningontwerpen is een aantrekkelijke woonwijk ontstaan met een eigen karakter, met een hoogwaardig afwerkingsniveau. Timpaan is uitermate trots op dit project, waar een voormalig bedrijven-/kassenterrein nu een aantrekkelijke woonwijk aan het water is geworden, waar vele jongeren, ouderen en gezinnen een nieuwe woning hebben betrokken. Dorpshaven Zuid is een mooie woonwijk geworden!

Een ontwikkeling door de jaren heen

Al in 2006 ondertekenen de gemeente Aalsmeer en vastgoed- en gebiedsontwikkelaar Timpaan uit de Haarlemmermeer de raamovereenkomst voor de ontwikkeling van het Lijnbaangebied/ “Dorpshaven”. Hiermee werd de eerste stap gezet om het vervallen kassengebied tussen de Burgemeester Kasteleinweg en de Oude Spoordijk om te vormen tot een woongebied. De grootste uitdagingen door de jaren heen waren de verplaatsing van de bedrijven die hinder of een beperking veroorzaken voor woningbouw. De eerste fase van het project ging in 2010 in verkoop en in de crisisperiode is de ontwikkeling en verkoop doorgegaan, met behoud van woonkwaliteit in het plan. Met de oplevering van de laatste woningen in het begin van 2020 is Dorpshaven-Zuid echt ‘af’. We kijken met genoegen terug op een fijne samenwerking met gemeente Aalsmeer.

De architect van het project Dorpshaven-Zuid is Architectenbureau Van Manen en per fase waren verschillende aannemers betrokken, waarbij Bot Bouw de laatste appartementen voor haar rekening nam en Bot & van der Ham de laatste eengezinswoningen heeft gebouwd. AW Groep heeft het terrein bouwrijp gemaakt, De Wilde Infra- & Cultuurtechniek heeft het totale plangebied woonrijp gemaakt.

Dorpshaven-Zuid wonen aan het water

In Dorpshaven-Zuid hebben we gedaan waar we als Timpaan goed in zijn: woningen ontwikkelen waar echt vraag naar is in de gemeenschap waar we ontwikkelen. Met oprechte aandacht voor de samenleving, de eindgebruiker, onze klant, onze partners en de omgeving waarin we werken. Dat we een wijk hebben gerealiseerd die tegelijk zo divers en harmonieus is, maakt ons trots.