Op 26 april heeft ontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout een kavel in Noord-Scharwoude gekocht van BAM Wonen Noordwest. Namens Timpaan tekende directeur Ingeborg de Jong, namens BAM Wonen Noordwest directeur Pim de Boer.

De locatie ligt op een zichtlocatie van de Rijksweg N504. Timpaan gaat samen met de gemeente Langedijk een uitvoerig participatietraject opzetten om de ontwikkeling van de locatie in te vullen. Zo willen we samen met omwonenden, geïnteresseerden en andere belanghebbenden komen tot een breed gedragen plan. Timpaan richt zich de komende tijd op het maken van eerste schetsontwerpen. Zodra we verschillende opties hebben verkend nodigen we omwonenden uit voor een eerste participatieavond om de wensen en ideeën te verzamelen. Op basis van de informatie die we op deze avond verzamelen werken we een aantal concepten uit.

Deze werkwijze past bij Timpaan. Elke gemeenschap heeft zijn eigen verhaal. Wij houden rekening met de identiteit en de historie van de bestaande omgeving op alle locaties waar wij ontwikkelen. Daarbij luisteren we naar de lokale bewoners en gebruikers. Wat vinden zij belangrijk? Timpaan levert innovatieve oplossingen die zorgen voor draagvlak. Op deze wijze dragen wij met onze projecten niet alleen bij aan prettig wonen, maar ook aan de vitaliteit van de leefomgeving.