Timpaan zet de volgende stap in duurzaam ontwikkelen. Onlangs is de vastgoed- en gebiedsontwikkelaar een van de deelnemende partijen geworden aan het convenant van de Metropoolregio Amsterdam: ‘Green Deal Houtbouw – Duurzaam uit de crisis’. Het convenant loopt vanaf nu tot oktober 2025. De deelnemende ontwikkelaars wijzen geschikte locaties voor houtbouw aan, minimaal één per jaar. Daarbij zullen zij in de contracteren van aannemers houtbouw positief waarderen.

Houtbouw heeft diverse voordelen. Zo besparen we op de CO2 uitstoot door te kiezen voor houtbouw en is het materiaal oneindig hernieuwbaar. Hout is licht van gewicht, makkelijk verwerkbaar en het zorgt voor een duurzame, gezonde en prettige leefomgeving. De herwaardering van hout als bouwmateriaal zal de komende jaren naar verwachting een vlucht nemen.

Een project waar Timpaan meteen concreet mee aan de slag gaat is De Koolvlinder in Noord-Scharwoude. Op de PROVADA werd deze projectnaam onthuld op een gegraveerde houten plaat. Tegelijk werd de projectwebsite gelanceerd: www.dekoolvlinder.nl. Daarbij aanwezig waren Ingeborg de Jong (directeur), John Noordeloos (adjunct-directeur), Oscar Kamerbeek (commercieel manager) en Martin Verzijde (vastgoed- en gebiedsontwikkelaar). Vanuit aannemer Henselmans was directeur Arnold Henselmans aanwezig. Het ontwerp is van Hooyschuur Architecten. We zijn verheugd dat wij samen met deze partners voorop mogen lopen met de realisatie van dit project. De Koolvlinder bestaat uit 25 energiezuinige koopwoningen, waaronder twee- en drie-onder-een-kapwoningen en diverse rijwoningen. De woningen hebben een landelijke uitstraling met een verwijzing naar de kolenschuren van weleer.

Lancering Koolvlinder Noord-Scharwoude