Projectontwikkelaar Timpaan uit Hoofddorp heeft een innovatief woningconcept ontwikkeld: de Smartwoning. De eerste woningen van dit type zijn een aantal maanden geleden in verkoop gegaan in Ursem. Deze woningen worden door Vastgoed gebouwd. Afgelopen week is er op de Provada tussen deze twee partijen een overeenkomst getekend om de samenwerking naar een hoger plan te tillen. Namens Timpaan tekende algemeen directeur Ingeborg de Jong, namens Vastbouw tekende directeur Wim Lensink.

De komende periode gaan de partijen samen het Smartwoning concept doorontwikkelen en verfijnen. Door elkaars kennis, ervaring, netwerk en expertise te combineren wordt ervoor gezorgd dat de Smartwoning op vele plaatsen in Nederland gerealiseerd kan gaan worden in de komende jaren. Het concept beantwoordt immers
aan een woonvraag die in de Randstad speelt.

Of het nu gaat om starters, gezinnen, kleine huishoudens, ouderen of zorgbehoevenden: de behoefte aan woningen is groot. Timpaan wil hoogwaardig wonen voor iedereen mogelijk maken. Innovatieve woonconcepten als de Timpaan Smartwoning zorgen ervoor dat wonen in de Randstad en omringende gebieden haalbaar blijft zonder in te boeten op kwaliteit. 

In de Randstad is veel meer vraag dan aanbod. Met de huidige huizenprijzen wordt het steeds lastiger voor bijvoorbeeld alleenstaanden, kleine huishoudens en senioren om een woning te kopen. Vanuit een maatschappelijk betrokken achtergrond wil Timpaan een bijdrage leveren om een solide grondgebonden woning binnen ieders bereik te houden. Dit kan onder meer omdat Timpaan als stichting opereert en geen winst hoeft uit te keren aan aandeelhouders. Deze structuur maakt het mogelijk om meer te investeren in woonkwaliteit van de projecten.