Timpaan en Van Rhijn Bouw realiseren in totaal 136 huur- en koopwoningen in de nieuwe wijk Park Overteylingen in Sassenheim.

Op 17 februari is de symbolische eerste sleutel uitgereikt aan de kopers van een hoekwoning. Namens de gemeente Teylingen was wethouder Marlies Volten aanwezig, namens Timpaan directeur Ingeborg de Jong, en namens Van Rhijn Bouw directeur André van Rhijn. De bouw is gestart in september 2020.

Park Overteylingen

Woningbouwplan Park Overteylingen is een nieuwe eigentijdse woonwijk geworden met veel groen in de wijk zelf, grenzend aan agrarisch gebied. De naam is ontleend aan het adellijke Slot Sassenheim. Tegenwoordig is dit een sprookjesachtige ruïne. De nieuwe wijk, met in totaal 136 woningen en appartementen, is een mix van huur- en koopwoningen in een aansprekende klassieke bouwstijl maar toch met een duidelijk eigen identiteit. Het ontwerp is van de hand van KVDK architecten uit Noordwijk. Een deel van de woningen is verkocht aan Woonhave die de woningen ook zal verhuren.

Duurzaam wonen in moderne dorpen

De gemeente Teylingen zet zich in voor een schone, veilige, groene en duurzame leefomgeving. Met de oplevering van deze woningen van Park Overteylingen sluit de gemeente aan op wat inwoners willen. Zo werkt de gemeente aan een betere doorstroming en verschillende typen woningen. Op deze manier wil de gemeente bereiken dat het prettig wonen is voor iedereen: voor ouderen en jongeren, voor ondernemers en kwetsbaren, voor gezinnen, alleenstaanden en spoedzoekers.

Wethouder Marlies Volten: ‘De bouw van de wijk is voorspoedig verlopen en het is een mooie wijk geworden met energiezuinige en duurzame woningen. Het is in deze tijd van krapte op de woningmarkt heel mooi dat, naast de koopwoningen, in de wijk ook 26 sociale huurwoningen en 20 woningen in de middeldure huur zijn gerealiseerd. Ik feliciteer de ontwikkelaars met het mooie resultaat en wens de bewoners heel veel woonplezier op deze mooie plek in Sassenheim!’

Duurzaam wonen

De woningen zijn eigentijds en energiezuinig. De woningen zijn voorzien van uitstekende isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp zorgt voor een gasloze woning en de woningen zijn allen voorzien van vloerverwarming en gebalanceerde ventilatie. Daarnaast is gebruik gemaakt van onderhoudsarme materialen. Dit alles zorgt ervoor dat de woningen comfortabel zijn, zuinig in energieverbruik en weinig onderhoudskosten hebben.