Timpaan en Ontwikkeladviseur bv tekenden vandaag met Parteon een overeenkomst voor de aankoop van 64 sociale huurappartementen in de nieuwe stadswijk Oostzijderpark in Zaandam. De 64 appartementen zijn onderdeel van de fases Damloper en Duindoorn, die gerealiseerd worden door aannemer Thunnissen.

Monique Kwaak, manager Vastgoed bij Parteon: “In deze wooncrisis willen we zo snel mogelijk meer mensen een fijn thuis kunnen bieden. Op diverse locaties in de Zaanstreek bouwen we zelf nieuwe woningen. Met de aankoop van de sociale huurwoningen in dit project vergroten we ons bezit met 64 woningen die straks beschikbaar komen voor woningzoekenden. Hoe fijn is dat! We kijken uit naar een prettige samenwerking en een mooi resultaat!”

Woningen voor diverse doelgroepen

De eerste fase van Oostzijderpark bestaat uit 543 woningen. Damloper en Duindoorn bestaan in totaal uit 171 woningen, waaronder 120 appartementen: de 64 sociale huurappartementen voor Parteon en 56 appartementen bestemd voor vrije sector huur voor Green. 41 eengezinswoningen zijn nu in verkoop en in augustus volgen 10 Betaalbare Koopwoningen Zaanstad (BKZ).

Stedenbouwkundig bureau LAP Landscape & Urban Design is de ontwerper van het openbaar gebied en de buitenruimten en Just Architects is de architect van de bouwblokken.

De realisatie zal naar verwachting starten eind 2022. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor de nieuwsbrief via www.oostzijderpark.nl

vlnr op de foto: Theo Decnop (Ontwikkeladviseur bv), Jethro van Veen (Ontwikkeladviseur bv), Ingeborg de Jong (Timpaan), Richard Dijksma (Timpaan), Bart Maas (Thunnissen), Douwe de Vries (Thunnissen), Laurens De Coninck (Timpaan), Monique Kwaak (Parteon), Sophie Hoogenes (Parteon) en Harry Platte (Parteon).