Op dinsdag 9 juli jl. is de bouw gestart van De Tuinen van Ursem fase 1A. Timpaan uit Hoofddorp is de ontwikkelaar van het project, de aannemer is HSB uit Volendam. De 24 woningen in deze fase zijn rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en drie-onder-één-kapwoningen.

De start bouw werd officieel geopend met een toespraak van wethouder Caroline van der Pol van de Gemeente Koggenland. Zij is verheugd dat er met deze 24 woningen wordt voorzien in de behoefte aan
koopwoningen in Ursem.

De kopers werd gevraagd om bij binnenkomst een handtekening of boodschap op een poster te schrijven. Nadat ook de wethouder een bericht op de poster had geplaatst, ging de poster in een koker. De poster wordt door HSB bewaard om in de fundering van een van de woningen te verwerken. Hiervan krijgen de kopers tegen die tijd bericht. Na de officiële handeling was er de gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje de nieuwe buren te ontmoeten. Ook de kinderen van de kopers ontmoetten elkaar bij het optreden van de tafelgoochelaar.

De bouw van de smartwoningen voor De Tuinen van Ursem 1B is reeds gestart. Voor de kopers van fase 1B wordt na de zomer een feestelijke bouwactiviteit gevierd.