Op 7 september heeft de officiële start van de bouw plaatsgevonden van nieuwbouwproject De Bloemaert Alkmaar. De symbolische handeling bestond uit het leggen van een vloerdeel. De Bloemaert wordt gerealiseerd op de plek van het voormalige assurantiekantoor Rooker aan de Bloemaertlaan in de wijk De Hoef in Alkmaar. Hier realiseert VOF Horizon Ontwikkeling (een samenwerking tussen Timpaan en Bot Bouw) tien grondgebonden eengezinswoningen en zes appartementen. Alle bouwnummers zijn verkocht. Het ontwerp voor het project sluit aan op de woningen die een aantal jaar terug zijn gebouwd in deze wijk, bij De Hoef XL.

Ingeborg de Jong, directeur Timpaan: “Timpaan en Bot Bouw hebben samen al veel mooie projecten ontwikkeld en gerealiseerd en De Bloemaert is daar geen uitzondering op! Samen met de omwonenden en de gemeente is het plan voor De Bloemaert ontwikkeld, wat inspeelt op de woningbehoefte in Alkmaar. Voor jonge gezinnen, senioren en starters op de woningmarkt.”

VOF Horizon Ontwikkeling is een samenwerkingsverband van Timpaan uit Hoofddorp en Bot Bouw uit Heerhugowaard. In deze samenwerking zijn eerder in deze wijk de voormalige schoollocaties aan de Jan de Heemstraat en Bergerweg herontwikkeld en de plannen Hoevervaart, Hoef XL en Bergerveste gerealiseerd.