Afgelopen week is de laatste koopovereenkomst getekend voor de tweede fase van nieuwbouwproject Antoniuskwartier te Utrecht. Vanaf november vorig jaar zijn er 121 woningen verkocht. Voor het project was erg veel belangstelling, waardoor de verkoop zeer voorspoedig is verlopen. In totaal bestaat fase 2 uit 151 woningen, waarvan er 30 aan vastgoedbelegger Altera zijn verkocht als huurwoningen. Afgelopen jaar zijn 56 woningen uit de eerste fase van Antoniuskwartier opgeleverd en bewoond.

De ontwikkelaar van het project is Timpaan uit Rijsenhout, de bouw is in handen van BAM Wonen. Alle woningen komen uit de BAM Wooncollectie en worden gebouwd in Jaren ’30 architectuurstijl.

Kopers krijgen de unieke mogelijkheid om hun woning volledig woonklaar te laten opleveren met Victor&Wonen, in hun favoriete Woonsfeer en met indelingsvarianten voor iedere verdieping die passen bij hun leefwijze. Om bewoners optimaal te begeleiden bij het aankopen en creëren van hun eigen thuis, worden ze vanaf de aankoopfase tot na de oplevering geïnformeerd en geïnspireerd door hun persoonlijke Woonadviseur en via het online platform ditismijnthuis.nl.

Sloop en start bouw

De locatie van het project is gelegen op de plek waar het voormalige St. Antoniusziekenhuis stond, in de subwijk ‘Vechtzoom-Zuid’ in Overvecht. De sloop van het St. Antoniusziekenhuis is recent afgerond. Het gebouw is van 1971 tot 2013 onder verschillende namen als ziekenhuis in gebruik geweest.

Momenteel is BAM Wonen bezig met het bouwrijp maken van de locatie, waarna in de loop van het tweede kwartaal gestart wordt met de bouwwerkzaamheden.

Studentenhuisvesting

In afwachting van de start van de sloop hebben er 2,5 jaar studenten kunnen wonen in het gebouw. De huur van de studentenkamers bedroeg circa € 125,- per maand. Zo heeft Timpaan in samenwerking met Socius (voorheen STW), Vaspro Bouwmanagement en gemeente Utrecht, een positieve bijdrage kunnen leveren aan de studentenhuisvesting in Utrecht.