Wethouder Gemeente Bodegraven Reeuwijk, Jan Leendert van den Heuvel, had op 7 december de eer om de sleutel te overhandigen aan één van de bewoners van de 45 koopwoningen in de eerste fase van Nieuw Weideveld. De bouw van fase 1 is in februari van dit jaar gestart en naar verwachting wordt de laatste woning eind december 2017 opgeleverd. Projectontwikkelaar Timpaan heeft het project ontwikkeld en BAM Wonen heeft de woningen gerealiseerd.

De wijk Nieuw Weideveld

Wethouder Gemeente Bodegraven Reeuwijk, Jan Leendert van den Heuvel: “Nieuw Weideveld is een prachtige wijk, met ruimte in en om de woning, maar ook met groen, water en speelruimte in een dorpse sfeer. Een bijzondere combinatie van prettig en betaalbaar wonen!”

Dat beamen de nieuwe bewoners, Jack en Savannah. “Toen het tijd werd voor ons om samen te gaan wonen, kregen we Nieuw Weideveld als tip. Een frisse jonge wijk in een rustige omgeving met veel groenvoorzieningen. Aan de rand van het dorp, maar toch dichtbij alle nodige voorzieningen. We hebben gekozen voor de woning Type B omdat dit een betaalbare eengezinswoning is voor starters, waar genoeg ruimte is voor eventuele gezinsuitbreiding in de toekomst. Aan een casco woning moet veel gebeuren en omdat wij geen klussers zijn en allebei fulltime werken, hebben we gebruikgemaakt van het woonklaar opleveren via Victor&Wonen. Op deze manier kunnen we zo snel mogelijk genieten van ons nieuwe huis, dat helemaal gemaakt is naar onze wensen.”

Eerste fase Nieuw Weideveld

Bijzonder aan de eerste fase in Nieuw Weideveld is de diversiteit. Maar liefst acht verschillende woningtypes uit de BAM Wooncollectie worden hier gerealiseerd, variërend van starterswoningen tot royale vrijstaande Nul-Op-de-Meterwoningen. In de groen opgezette en kindvriendelijke wijk zijn alle woningen uitgevoerd in een stijlvolle jaren `30 architectuur.

Ontwikkeling Nieuw Weideveld

Timpaan heeft in 2015 een selectie gewonnen voor de ontwikkeling van 4 van de 9 woonvelden in Bodegraven. In totaal worden er in Nieuw Weideveld 140 koopwoningen en 50 huurwoningen ontwikkeld. De gebiedsontwikkeling Nieuw Weideveld in Bodegraven bestaat voor de koopwoningen uit drie fasen waarvan de eerste nu bijna opgeleverd is. Fase twee wordt momenteel gerealiseerd en bestaat uit 59 woningen. De derde fase van Nieuw Weideveld is inmiddels 100% verkocht en bestaat in totaal uit 36 duurzame nieuwbouwwoningen die gasloos worden gerealiseerd.