Er komt tijdelijk jongerenhuisvesting in de oude zusterflat op het terrein van voormalig ziekenhuis Overvecht. In de zusterflat kunnen vanaf 1 maart ongeveer 120 jongeren terecht voor een kamerprijs van € 125,= per maand. De huisvesting van jongeren is mogelijk totdat de flat gesloopt wordt om plaats te maken voor nieuwbouw. Goede samenwerking tussen alle betrokken partijen en snel handelen van wethouder Isabella hebben de tijdelijke huisvesting mogelijk gemaakt.

Het voormalige ziekenhuis Overvecht en de oude zusterflat zijn aangekocht door ontwikkelaar Timpaan die op deze plek 250 woningen in een groene omgeving wil bouwen. De eerste fase hiervan is in voorbereiding en bestaat uit het bouwen van 56 eengezinswoningen. De zusterflat moet hiervoor worden gesloopt, maar voordat het zover is, wordt de flat tijdelijk ingericht voor studentenhuisvesting.

De tijdelijke oplossing kan een uitkomst bieden voor studenten in Utrecht die een woning zoeken. De huisvesting is mogelijk gemaakt door goede samenwerking tussen ontwikkelaar Timpaan, Vaspro Bouwmanagement, STW Nederland en gemeente Utrecht. Door interventie van wethouder Isabella van Ruimtelijke ordening en Wonen is de huisvesting op zeer korte termijn mogelijk gemaakt. Jongeren die belangstelling hebben voor de kamers kunnen zich aanmelden bij STW Nederland, (info@zusterflatovervecht.nl).

Eerste fase woningbouw

De 56 woningen die als eerste gebouwd worden op het voormalig ziekenhuisterrein, bestaan uit een woonkamer met open keuken, drie slaapkamer en badkamer op de eerste verdieping, zolderindeling en een ruime eigen tuin met berging. De verkoopprijs bedraagt vanaf circa €235.000,- VON. Naar verwachting worden de woningen in 2015 opgeleverd. Voor meer informatie over deze woningen kunt u terecht bij Timpaan, (info@timpaan.nl).