Ruim 130 inschrijvingen voor de eerste 10 kavels

De verkoop van BOSS in Almere Overgooi is succesvol van start gegaan. Voor de eerste 10 kavels schreven ruim 130 mensen zich in. Van de inschrijvers komt circa 60% uit Almere, de overige 40% voornamelijk uit het Gooi en Amsterdam. De eerste inschrijving liep tot 1 maart, de kavels zijn inmiddels toegewezen. De verkoop van de volgende fase gaat binnenkort van start.

Wonen in je eigen bos

In BOSS doen we het helemaal anders: op een fantastische plek aan het Gooimeer, aan de rand van het Cirkelbos, planten we een bos én bouwen we in het bos een duurzame villawijk. Een bos waarin je woont in een exclusieve villa, op een enorme kavel van minimaal 1.500 m2, met bomen tot aan de voordeur. De kopers worden samen eigenaar van een eigen bosrijk resort.

Sustainable Development Goals

Timpaan heeft zich onlangs gecommitteerd aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Met project BOSS wordt tijdens de ontwikkeling maar ook na oplevering een positieve bijdrage geleverd aan verschillende SDG’s. Het plan is klimaatadaptief en energieneutraal. Door een bijzonder groene wijk te maken en de verhardingen te minimaliseren, de wandelpaden uit te voeren in halfverharding in combinatie met een netwerk van wadi, vangen we extreme pieken van regenval af. In het gebied zorgen we voor waterberging en opslag en met de wadi’s zorgen we voor een vertraagde waterafvoer en proberen we daarmee droogte te voorkomen). Het groen en de bomen vormen de “airco” van de wijk, waarmee we hittestress tegengaan (SDG 13 en 15).

De huizen worden verwarmd door middel van een warmtepomp. Uiteraard krijgen de woningen ook een aantal zonnepanelen om eigen energie op te wekken (SDG 7). De woningen op een betonnen fundering en vloer worden verder volledig in houtskeletbouw uitgevoerd. Met deze natuurlijke materialen leveren we, naast een energiezuinige en duurzame woning, ook bij aan woning met een comfortabel binnenklimaat. In de gehele wijk zal een diversiteit van inheemse bomen en struiken worden toegepast, alsmede (eetbaar) fruitbomen aanplanten (SDG 12).

In combinatie met Honey Highway zullen we een bloemenweide creëren en hiermee willen we de biodiversiteit verhogen en onder andere de (wilde) bijen meer ruimte geven (SDG 15). Samen met Honey Highway nodigen wij basisschoolklassen uit om te helpen bij het inzaaien en om de kinderen te leren hoe belangrijk biodiversiteit is voor de bijen en daarmee de wereld (SDG 4).

De ketenpartners van plan BOSS zijn projectontwikkelaar Timpaan, een bouwcombinatie van ThuisinBouwen en Vastbouw, civiel engineer en aannemer Copijn – AW Infra, OOK architecten en de duurzame energiesysteemleverancier econic (SDG 17).

Meer informatie over het project: https://www.boss-overgooi.nl/

Meer informatie over SDG’s: https://www.sdgnederland.nl/user/timpaan/