Rijsenhout, 22 april 2014

Op donderdag 17 april is de inschrijving gestart voor het appartementengebouw Startblok 3 in Dorpshaven-Zuidte Aalsmeer. Startblok 3 is een fraai gebouw met daarin 27 tweekamerappartementen en 4 driekamerappartementen. Het gebouw is identiek aan het reeds gerealiseerde appartementengebouw Startblok 2 aan de Twijnderlaan, tegenover de voormalige TV-studio’s aan de rand van het centrum van Aalsmeer.

Het project Dorpshaven-Zuid is ontwikkeld door Timpaan in Rijsenhout. Slokker Bouw BV uit Huizen is de aannemer van het complex.

De start van de verkoop van Startblok 3 vond plaats vanuit het reeds gerealiseerde gebouw Startblok 2, zodat geïnteresseerden alvast konden zien hoe hun toekomstige woning er uit kan komen te zien. Een aantal bewoners waren bereid hun woning aan geïnteresseerden te laten zien en hier is zeer enthousiast op gereageerd. Potentiele kopers vonden het bijzonder prettig om alvast te kunnen zien hoe hun woning er uit zou komen te zien. “Ik vind het lezen van een tekening erg lastig, en nu heb ik direct een goed beeld hoe mijn woning er uit zal komen te zien”, aldus een enthousiaste kandidaat.

Om 17.00 uur heeft wethouder Rik Rolleman de verkoopmanifestatie geopend door het eerste verkoopboek uit te reiken aan Bram Bakker. Bram woont op dit moment nog bij zijn ouders in Aalsmeer, maar vindt Startblok 3 een leuk gebouw om te kunnen starten. “Het is dicht bij mijn werk en het ziet er allemaal erg mooi uit!”.

Wethouder Rolleman liet in zijn speech weten dat de gemeente Aalsmeer erg verheugd is dat Timpaan start met een nieuw project en dat er ook nog flink wat startersleningen beschikbaar zijn voor starters in Aalsmeer. Ook benadrukte de heer Rolleman dat de realisatie van Startblok 3 mede mogelijk is geworden doordat de gemeenteraad een bedrag beschikbaar heeft gesteld om de verkoop van LPG bij de Shell-stations aan de N196  te beëindigen. Na zijn speech heeft hij ook alle te bezichtigen appartementen in Startblok 2 bezocht en met de eigenaren gesproken. “ Het is leuk om te horen met hoeveel plezier iedereen hier woont en hoeveel Aalsmeerders er in het complex wonen voor wie het door de starterslening mogelijk is geworden om hier iets te kopen. Ik ben ervan overtuigd dat Startblok 3 net zo’n succes gaat worden!”

De koopsommen van de appartementen in Startblok 3 variëren van € 149.900,- tot € 242.500,- vrij op naam. Bij de toewijzing van de appartementen in Startblok 3 zullen inwoners van de gemeente Aalsmeer voorrang krijgen. Inschrijven is overigens mogelijk tot donderdag 1 mei a.s. 12.00 uur. Na de sluiting van de inschrijving zal, door de projectnotaris, een loting voor de toewijzing worden verricht.

Geïnteresseerden kunnen de informatie nog steeds ophalen bij Eveleens Makelaars, Punterstraat 2 in Aalsmeer of EKZ |Makelaars aan de Wiegerbruinlaan 39 in Uithoorn of het Hueseplein 12 in Amstelveen.