In 2016 zijn gemeente Bodegraven-Reeuwijk en gebieds- en projectontwikkelaar Timpaan een overeenkomst aangegaan voor  een nieuwe stedenbouwkundige invulling voor vier woonvelden in de wijk Weideveld nadat Timpaan een jaar eerder de selectie won voor de ontwikkeling van 4 van de 9 woonvelden in Bodegraven. Gezien de succesvolle verkoop van de eerste fases, die nu volop in aanbouw zijn, wordt er nu doorgepakt op deze gebiedsontwikkeling.

Overeenkomst vervolg Nieuw Weideveld

Ingeborg de Jong, directeur van Timpaan, en Jan Leendert van den Heuvel, wethouder van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, hebben op 31 mei de overeenkomst ondertekend voor fase 3 en 4 in Nieuw Weideveld. Dit gebeurde op de stand van Timpaan op de Provada, de grootste vastgoedbeurs in Nederland. In fase 3 worden 59 woningen gebouwd, waarvan de laatste 11 rijwoningen op 31 mei in de verkoop zijn gegaan. Fase 4 omvat 36 bijzonder duurzame en energieneutrale koopwoningen. Wethouder Van den Heuvel is blij met de kwaliteit en de duurzaamheid van de woningen en met het tempo waarin Weideveld nu ontwikkeld wordt: “Het is een feest om in Bodegraven te wonen, helemaal als het ook nog duurzaam is. Wij zijn blij dat Timpaan ons helpt om onze duurzaamheidsambities te realiseren in een volgende fase van Nieuw Weideveld.”

Duurzaam denken en duurzaam doen

Om voorbereid te zijn op de toekomst is er speciale aandacht voor de duurzaamheid van de woningen. De woningen worden allemaal minimaal Zeer Energie Neutraal (ZEN-woning) uitgevoerd met optimale isolatie en een uitgekiend ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Optioneel kunnen de woningen uitgevoerd worden als energieneutrale of Nul-op-de-Meterwoningen. De 36 woningen van fase 4 zullen geen aansluiting op het gasnet krijgen en zijn allen energieneutraal. De nieuwe bewoners van Weideveld krijgen daarmee een toekomstbestendige woning met een comfortabel en gezond binnenklimaat èn met een lage energierekening.

Samenwerking

Timpaan ontwikkelt gezamenlijk met Syntrus Achmea Real Estate & Finance die eind vorig jaar 50 bouwrijpe kavels van Timpaan heeft verworven ten behoeve van vrije sector huurwoningen. De huurwoningen worden gebouwd door Klok Wonen. De 140 koopwoningen in 8 verschillende woningtypen zijn afkomstig uit de BAM Wooncollectie waarbij kopers de woningen per verdieping zelf kunnen indelen en woonklaar kunnen laten opleveren. BAM Wonen is verantwoordelijk voor de realisatie van de koopwoningen. Timpaan garandeert de gemeente Bodegraven-Reeuwijk de grondopbrengsten onder zowel de huur- als koopwoningen.

Lap Landscape & Urban Design heeft het nieuwe kindvriendelijke en groene stedenbouwkundig plan ontworpen voor de 4 woonvelden. Interegion Groep heeft voor alle woonvelden in Weideveld een nieuw flexibel bestemmingsplan gemaakt. Gezamenlijk hebben deze partijen in samenwerking met de gemeente ook een uitgebreid beeldkwaliteitsplan opgesteld.